Sport

2013.06.07. 12:53

Négy év után újra az NB I-ben szerepelhetnek a herendi tekések

Négy év szünet után játszhat ismét az NB I-ben a herendi tekecsapat, amely fölényesen nyerte meg az NB II északnyugati csoportjának 2012/2013-as szezonját.

Horváth Gábor

- Az utóbbi időben többször is benne volt a levegőben a feljutásunk, de aztán mindig akadt egy erősebb csapat, amely megelőzött minket. Most viszont nem, most mi voltunk az esélyesek és sikerrel is vettük az akadályt - reagált megkeresésünkre Gaschler Emil, a Herend VTK játékos-edzője.

Az NB I-től négy esztendővel ezelőtt búcsúzó herendiek a tekében komoly fölénynek számító, kilencpontos előnnyel zártak az élen. Akadt egy tízmeccses győzelmi szériájuk, ami szintén nem mindennapi ebben a sportágban.

- Az NB I-ből egy olyan csapat esett ki, amely akkor még rutintalan volt ahhoz az osztályhoz. Kellett ez a néhány év hozzá, hogy tapasztalatot szerezzünk, hogy megtanuljunk győzni. Jól sikerült szezonon vagyunk túl. Úgy álltunk neki, hogy most sikerülnie kell a feljutásnak. Mi voltunk az esélyesek, amit az is jól mutat, hogy  a legnagyobb rivális Bábolnát oda-vissza 7:1-re vertük.

A herendiek (jobbra lent Gaschler Emil játékos-edző) az elmúlt idényben végigszáguldottak a mezőnyön (Fotó: Gáspár Gábor)

Gaschler Emil elmondta: nagyon jól ismerik az NB I mezőnyét, de négy év hosszú idő, meg kell találják újra a helyüket a mezőnyben.

- Újoncként a legfontosabb célunk az lesz, hogy kivívjuk a bennmaradást, azonban reális esélyünk van rá, hogy a mezőny közepén végezzünk. Ami a hosszú távú terveket illeti, szeretnénk stabil NB I-es együttes építeni. Szépen köszönjük mindenkinek, aki segített abban, hogy bajnokságot tudjunk nyerni - tette hozzá a játékos-edző.

A herendiek, akik nem mellesleg megyénkben egyedüliként használnak modern, panelborítású pályát, augusztusban kezdik a felkészülést a következő idényre, nagy változás nem várható a csapatban, igyekeznek összetartani a társaságot. A Herend VTK bajnokcsapatának névsora: Senek Gábor, Etlinger Márton, Kis Dávid, Hegyi Dávid, Fódi Gábor, Toldy Miklós, Gömbi József, Kis Ádám, Fischer Róbert, Gaschler Emil.

A felnőttek mellett az ifjúsági csapat is bajnoki címet szerzett, itt a nagyoknál is szerepet kapó Kis Ádám mellett Kerner Larion szerepelt.

 

Az Elmax Pápa és a Péti MTE mellett tehát a Herend VTK lesz a harmadik Veszprém megyei együttes a teke NB I nyugati csoportjában. Az előző idényt ebben a mezőnyben töltő, és első helyen végző Ajka Kristály szuperligás indulási jogot szerzett. A szándék meg is van a legjobbak között szereplésre, ám az ajkaiak egyelőre nem rendelkeznek a legmagasabb ligában  kötelező panelborítású pályával. Várhatóan a nyár közepére dől el, hogy a Kristály melyik ligában indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!