Sport

2013.08.11. 22:00

Aranyos csapat

Sümeg - Eredményesen szerepeltek a transzplantáltak XlX. világjátékán Durban városában a Veszprém megyei sportolók, tudtuk meg Lőrinczné Halász Klárától, a Transzplantáltak Veszprém Megyei Érdekvédelmi és Sportegyesülete elnökétől.

Tisler Anna

Lőrinczné Halász Klára az érmeivel. Egyéni csúcsát is megdöntötte. Fotó: Tisler Anna

A dél-afrikai versenyen a világjátékokon 13. alkalommal bowling sportágban részt vett elnöknek régi vágya teljesült, egyéniben is megszerezte az aranyérmet, amellyel nem csupán világbajnok lett, hanem az egyéni csúcsot is megdöntötte. Így most 512 fával ő áll a ranglista élén, a korábbi legjobb eredmény 490 fa volt. Göteborgban is közel állt már az aranyhoz, mindössze hat fán múlott, hogy a dobogó második helyére állhatott fel. Páros nőiben szintén ő bizonyult a legjobbnak párjával, Kövér Hajnalkával, akinek szintén vannak sümegi kötődései, rokonai élnek a városban. Jánka Sándor futó szintén kétszeres világcsúcstartó, 100 méteren és 4x100 váltóban bizonyult a legjobbnak. Szép Gyula bowlingban férfi- és vegyes párosban egyaránt aranyérmes lett. Baranyai Andor a röplabdacsapat tagjaként szintén aranyérmet szerzett, az atlétika sportágban induló Gelencsér Róbert szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel, az úszó Gyurkó Alexandra szintén érmekkel tért haza. A következő világjátékokat két év múlva Argentínában rendezik. Megyénk sportolói bíznak az eredményes folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!