Sport

2013.08.28. 19:42

Kupaküzdelem: az Ajka továbbjutott

A hosszabbításban szenvedett vereséget az NB III-as Veszprém FC a Biatorbágy otthonában a labdarúgó Magyar Kupa második fordulójában. A VFC ezzel búcsúzott a sorozattól, az FC Ajka viszont továbblépett.

Napló sport

Biatorbágy–Veszprém
3:2 (1:2)

Biatorbágy, 500 néző. V.: Kovács. Batorbágy: Retezi – Nikolov, Zoufal, Várkonyi, Bozsoki, Busa, Mérey (Smiljanic a 78. percben), Szép (Frank, 55.), Kulin (Arany, 65.), Novák, Varga. Edző: Baranyai Ferenc. Veszprém FC: Kádár – Garai, Molnár, Császár, Szöllőskei, Takács, Hevesi-Tóth, Farkas, Kuti (Czvetkó, 65.), Burcsik (Horváth, 78.), Hanák (Simon, 82.). Edző: Jugovits Lajos.Gólszerző: Busa a 41., Nikolov (11-esből) a 89., Arany a 92., illetve Farkas a 28., és Molnár a 31. percben.

Jól kezdte a mérkőzést a megyei első osztályú Biatorbágy otthonában a VFC, amely az első fél órát követően már 2:0-ra vezetett. Uralta a játékot a vendégcsapat, ám a hazaiak kissé váratlanul még a szünet előtt szépítettek.

A második félidőre felpaprikázva jött ki a Biatorbágy, amely az utolsó húsz percben minden mindegy alapon támadott. Különösebb veszély ennek ellenére nem alakult ki a VFC kapuja előtt, ám a rutinos, volt NB I-es játékosokkal megtámogatott, a labdát felívelgető hazaiak a 89. percben büntetőből egyenlítettek, a hosszabbításban pedig a továbbjutást is kiharcolták.A veszprémiek elsősorban hajrábeli figyelmetlenségüknek köszönhetik a kiesést.

Az FC Ajka (fehér mezben) néhány napon belül másodszorra látogatott a Zalaegerszeg otthonába (Fotó: Umberto Pezzetta)

 

ZTE–FC Ajka
1:2 (0:0)

Zalaegerszeg, ezer néző. V.: Böcskei. Zalaegerszegi TE: Czirjék – Preklet, Kovács, Bogunovics, Hajdú (Szegleti, a 75. percben), Simonfalvi (Babati, 83.), Máté, Grbic (Frizoni, 29.), Kulcsár, Pavicevic, Vayer. Edző: FC Ajka: Tulipán – Köles, Jagodics, Fodor, Gunther, Hanzl, Horváth, Lattenstein (Pákai, 77.), Kanta, Varga (Major, 58., helyette Skriba, 68.), Sowunmi. Edző: Mihalecz István.Gólszerző: Pavicevic az 59., illetve Sowunmi az 56. és a 74. percben.A szombati bajnokihoz képest a vendégeknél főként az akkor kispadozók játszottak, míg a hazaiak egy játékos kivételével a hétvégi csapatot szerepeltették. Jó iramú volt az első félidő, elsősorban a ZTE birtokolta a labdát, de az ajkai kontrák is veszélyesek voltak.

A 31. percben Pavicevic 11-esét védte Tulipán, aki a 44. percben ismét bravúrral hárított, ezúttal egy fejest követően.A második félidő elején, pontosabban az 56. percben megszerezte a vendégcsapat a vezetést. Lattenstein passzolt Sowunmi elé, aki egy csel után a kapu bal oldalába lőtt.Gyorsan jött a hazai egyenlítés. Egy jobbról beadott labdát Pavicevic senkitől sem zavartatva fejelt a hálóba.A 74. percben Gunther baloldali beadását Sowunmi kezelte le, és egy csel után 14 méterről a hazai kapuba helyezett.A második félidőben taktikusan, okosan játszott az FC Ajka, amely megérdemelten ejtette ki NB II-es riválisát. A vendégek remekül használták ki helyzeteiket és jól felkészültek a Zalaegerszeg erősségeiből.


Mind a két első ligás továbbjutott

A két NB I-es újonc, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd is továbbjutott a Magyar Kupa harmadik körébe. A felcsútiak Andráshidán nyertek 3:2-re, a Mezőkövesd pedig a Kunszállás otthonában aratott meggyőző, 5:0-ás sikert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!