Sport

2013.08.15. 22:00

Megye I.: Górcső alatt Devecser, Peremarton, Ugod és Várpalota

A hétvégén elrajtol a 2013/14-es megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Sorozatunk harmadik részében a tavalyi 9- 12. helyezetteknél néztünk körül.

Napló sport

Devecser

A fent említett középcsapatok közül a Devecser az egyetlen, amely jelentősen megerősítette a keretét, nem csoda, ha Cserna Róbert edző bizakodva várja az idei pontvadászatot.

– Jól sikerült a felkészülésünk, a körülményekkel is csak elégedett lehetek. Örömhír számunkra, hogy a keretünket alaposan megerősítettük, így a célkitűzéseinket is eszerint határoztuk meg. A dobogóra várom a társaságot – fogalmazott a szakvezető.

Távozott: Szállási Bálint (Magyarpolány), Traista Róbert (abbahagyta).

Érkezett: Zsidó András, Király Zoltán (mindkettő Úrkút), Csepregi András, Hauzer Roland, Orbán Tamás (mindannyian Ajka Kristály).

Az első fordulóban a Devecser a Gyulafirátótot fogadja.

Peremarton

Az előző évad tizedik helyezettjénél a minimumelvárás a tavalyi pozíció megszerzése, ám Hornyák István tréner szerint magasabbra is emelhetnék a lécet, ha néhány játékos hozzáállása megváltozna.

– Szeretném, ha idén nem lennének kiesési gondjaink – kezdte az edző. – A felké- szülésünkkel nem lehetek maradéktalanul elégedett a szabadságolások, munkahelyi elfoglaltságok miatt. Ráadásul néhányan kicsit lazán állnak a dolgokhoz. Bízom benne, ez megváltozik s akkor komolyabb célokért küzdhetünk.

Távozott: Lukács István (Öskü), Kovács István, Horváth Krisztián (mindkettő Zánka), Marton László (abbahagyta).

Érkezett: Molnár Péter (Balatonfűzfő), Molnár Péter (Balatonalmádi), Szalai István (Várpalota), András Norbert (VFC USE).

Várpalotán vendégeskedik az első körben a Peremarton.

Ugod

A település alakulata most is a középmezőnyben vetné meg a lábát, erről Tóth Ferenc szakvezető beszélt:

– Az alapozás nagyjából a terveim szerint alakult, de az is az igazsághoz tartozik, hogy az időjárás és a létszám komoly befolyásolási tényező volt a munka elvégzésében. Nincsenek nagyravágyó terveink, szeretnénk jó középcsapat maradni, olyan alakulat, amely képes egy-egy meglepetésre is – hangsúlyozta Tóth Ferenc.

Távozott: Kun-Szabó Attila, Gödri Zsolt, Rácz Zoltán (valamennyien befejezték).

Érkezett: Szijártó Kristóf (Celldömölk), Páli Márk (Lombard II).

Az első játéknapon a FAK csapatát fogadja az Ugod.

Az ugodiak korábbi gólöröme. A megyei első osztályú futballcsapat szeretne javítani teljesítményén (Fotó: Gáspár Gábor)

Várpalotai BSK

Az előző idényben a palotaiak szinte folyamatos fejlődést és jó tavaszt produkálva a 12. helyen zártak.

Szabó László edző: – Felemás felkészülésen vagyunk túl. A Bányász az összes nyári fesztiválon és nagyobb bulin képviseltette magát valamelyik játékossal. A bajnokság majd eldönti, hogy az elvégzett munka mire elég. Az első három forduló nagyban meghatározhatja későbbi szereplésünket.

Távozott: Kuti Dániel.

Érkezett: Flórián Tamás, Kalapács Ádám, Gáspár Roland.

 

Három év után újra hazai pályán

A három évvel ezelőtt bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa (2010. október 6.) miatt a devecseri labdarúgópálya és a kiszolgáló épületek használhatatlanná váltak. A szennyező anyag eltakarítása után újjáépítették a focipályát, amit végre birtokba vehetnek a futballisták. Az öltözőépület egyelőre nincs kész, de mobilöltözőkkel helyettesíteni tudják, így a Devecser újra hazai pályán szerepelhet. Nem úgy a peremartoniak, akiknek most újítják fel a gyepszőnyeget és az öltözőket, ezért az ősszel valamennyi találkozójára kénytelen vendégként utazni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!