Sport

2013.08.11. 22:00

Hat Veszprém megyei csapatból három nyert

A labdarúgó Magyar Kupa első országos körében hat Veszprém megyei alakulat volt érdekelt. Közülük három csapat jutott tovább a legjobb 64 közé.

Novothny Ottó

Répcelak–FC Ajka 1:6 (1:3)
Répcelak, 100 néző. V.: Barna.
Ajka: Jánosa – Köles, Pákai, Fodor, Sipos – Hanzl (Kanta 65.), Horváth, Lattenstein (Péter 46.) – Mihalecz, Sowunmi (Major 65.), Skriba. Edző: Mihalecz István.
Gólszerző: Simon 16., ill. Skriba 4., 33., Mihalecz 11-es) 36., 84., Sowunmi 61., Kanta 89. perc.

A megyei I. osztályú hazaiak ellen a vendégek gyors góllal indítottak. A lelkes házigazdák egyenlítettek, de ezt követően az FC Ajka egyértelműen fölényben játszott. Sorra alakították ki a helyzeteket, a répcelaki kapus többször is bravúrral védett, de később ő is tehetetlen volt. Biztató, hogy a hat ajkai gólból ötöt a támadók szereztek.

Nádasd–Veszprém 0:4 (0:2)
Nádasd, 200 néző. V.: Molnár.
VFC: Kádár – Garai, Molnár Z., Császár, Szöllőskei – Jakab (Burcsik 56.), Hevesi-Tóth, Farkas, Horváth B. – Pavlitzky (Kuti 21.), Kálmán (Czvetko a szünetben). Edző: Jugovits Lajos.
Gólszerző: Garai 10., Horváth B. 13., 58., 88. perc.

A megye I. osztályú riválisa ellen a veszprémiek végig fölényben voltak és megérdemelten jutottak tovább. Horváth Benjámin mesterhármast szerzett.

Letenye–Balatonfüred 0:2 (0:1)
Letenye, 150 néző. V.: Kovács.
BFC: Filipánics – Bognár, Bieder, Kovács, Tóth B. – Papp T., Somogyi, Ács (Domonyi a szünetben), Babos – Benedek (Krén 78.), Nyári (Osváth 60.). Edző: Pető Tamás.
Gólszerző: Benedek 15., Osváth 67. perc.

A rengeteg helyzetet kidolgozó fürediek közönségszórakoztató játékkal jutottak tovább megyei I. osztályú ellenfelükkel szemben.
Pét–Zalaszentgrót 0:5 (0:1
Pétfürdő, 100 néző. V.: Hofbauer. Pét: Gáti – Varga, Dunavölgyi, Balint, Horváth I. – Új, Szabó, Wellesz, Kaufmann – Bajcsi (Kiss 60.), Horváth E. (Horváth II. 79.) Edző: Pintér Csaba.
Gólszerző: Tóth 22., 80., 87., Ferenczi 57., Komoróczi 89. perc.

A második félidőre elkészültek erejükkel a hazaiak, így Zala megyei I. osztályú ellenfelük könnyedén léphetett tovább.

A labdarúgó Magyar Kupában a keneseiek (fekete nadrág) a hévízieket fogadták, és a nagyobb tudás előtt meghajolva estek ki (Fotó: Zwicker Tamás)

Balatonkenese–Hévíz 0:6 (0:2)
Balatonkenese, 150 néző. V.: Mód.
Kenese: Rauch (Szente 55.) – Polgár T. (Kuti L. a szünetben), Szokolai, László, Horák (Kuti B. 55.) – Gondán, Takács L., Takács P., Farkas – Takács D., Polgár G. Edző: Bozai Gyula.
Gólszerző: Keszei (11-es) 22., Horváth G. 35., Kónya 50., Páli 55, (11-es) 62., 67. perc.

Az első félidőben csak két kapufáig jutottak a hazaiak, de a szünet után kijött a két csapat közötti osztálynyi különbség.

Pápateszér–Uraiújfalu 0:1 (0:0, 0:1)
Pápateszér, 200 néző. V.: Balogh.
Pápateszér: Soós – Völfinger, Szalay (Karvas 46.), Mátyás, Varga – Csöndes, Szórádi (Lukács 32.), Nagy (Nyári 70., Eigner – Ilkó, Birkás. Edző: Veindinger Béla.
Gólszerző: Varga (11-esből) 101. perc.

Küzdelmes és izgalmas összecsapáson kiegyenlített mezőnyjáték és hosszabbítás után, egy „talált” büntetővel nyertek és némi szerencsével jutottak tovább a megyei I. osztályú vendégek.

Közönségtalálkozó, meccs Pápán

Az NB II-es FC Ajka labdarúgócsapata a hétvégén kezdi meg menetelését a bajnokságban. A hagyományos szurkolói ankétot augusztus 13-án rendezik meg. kedden 19 órakor a stadion főépületének tanácstermében találkozhatnak az érdeklődő szurkolók a társulat új mesterével, illetve a játékosokkal és a klub vezetőivel. Fontos hír, hogy az ajkaiak első "hazai " mérkőzésüket Pápán játsszák a Perutz stadionban. Vagyis augusztus 17-én 17.30-kor Pápán fogadják a Nyíregyházát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!