Sport

2013.08.13. 22:00

Megye I.: A bajnoknál új csapat épül

A hétvégén megkezdődik a 2013/14-es megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A mezőnyt bemutató sorozatunk elején a tavalyi évad legjobbjait vesszük górcső alá.

Napló sport

Úrkút SK

Sorrendben ötödik alkalommal nyerte meg a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot az Úrkút. Az új idényben az egyik legfontosabb változás, hogy új edző ül a kispadon Fördős József személyében.

– Szeretnénk az új csapat alapjait mihamarább lerakni. Az ősz szinte biztosan rámegy a csapatépítésre, ám mindenképpen szeretnénk az élbolyban végezni. Szép kihívások előtt állunk.

Távoztak: Márton Gábor, Pernesz Zoltán, Kolat Richárd (abbahagyták), Király Zoltán, Zsidó András (mindkettő Devecser).

Érkeztek: Eichinger Róbert, Magyar Patrik, Molnár Gábor, Imre Péter (valamennyien Ajka Kristály), Marosvölgyi Tamás (Gyulafirátót), Homlok Csaba (Kolontár).

Az Úrkút a Herendet fogadja az első körben.

Péti MTE LC

A bajnoki ezüstérmes alakulat szakvezetője, Pintér Csaba úgy fogalmazott, a csapat a tavalyihoz képest alig-alig változott.

– Nehéz szezonra számítok, mivel igen szűkös a keretünk, mindössze tizenöt fős a társaság. Elég nehéz a sorsolásunk is, ám a célunk változatlan: szeretnénk az első öt hely valamelyikére odaérni – hangsúlyozta a tréner.

Távoztak: Szurok Viktor (Ausztria), Kovács Gábor (Csetény), Nyakas István (Polgárdi).

Érkeztek: Kallós Levente (Bakonycsernye), Szabó Patrik (Kápolnásnyék).

A Pét Sümegre utazik az első fordulóban.

Alsóörs (fehérben) és Pét egyaránt jól szerepelt az előző szezonban, most is erre készülnek (Archív fotó: Orosz Péter)

Tapolca

A kritikán aluli edzéslátogatottságot emelte ki a felkészüléssel kapcsolatban Viski László, a tavalyi bronzérmes tapolcai futballalakulat mestere.

– Az alapozás eddig egyáltalán nem úgy alakul, ahogy azt szerettem volna. Alig-alig vagyunk edzéseken. Ettől függetlenül nincs veszíteni-valónk, bátran megyünk neki a bajnokságnak. Szeretnénk az első nyolcban végezni és a másik fontos feladatunk, hogy minél több fiatalt be-építsünk a csapatunkba – húzta alá Viski László.

Távoztak: Halász Dávid (Szigliget), Molnár Balázs (Szentantalfa), Lukácsa Norbert (abbahagyta).

Érkezett: Szücs Tamás (Balatonederics).

A Tapolca Balatonalmádiban kezdi a pontvadászatot.

Alsóörsi SE

A tapolcaiakkal ellentétben remekül sikerült a felkészülés Alsóörsön.

– Amióta Alsóörsön dolgozom, hasonlóra nem emlékszem, hiszen soha még ennyien nem voltunk edzésen, mint most – kezdte Zsebe Gábor, az ASE szakvezetője. – Meg kell említenünk, a körülmények is sokat javultak, szépen gondozzák a pályánkat és az önkormányzat is mellénk állt. Összességében a legjobb nyolc közé jutást tűztük ki célul.

Távoztak: Kálmán Ferenc (Balatonfüred), Bakai Ferenc (nem tudni).

Érkeztek: Huber Gergő (Márkó), Kovács Gábor (VFC USE), Hideghéti Gábor (Fűzfő), Nemes István (Pest megyei I. osztály).

Az Alsóörs az Ajka Kristályt látja vendégül az első fordulóban.

 

Szomorú és könnyes idénykezdet

Szomorú és szívfacsaró történetről számolt be Zsebe Gábor, az alsóörsiek edzője. A nyáron elvesztették egyik játékosukat, Nepusz Bálintot. A fiatal, mindössze huszonegy éves kapus tragikus halála rendkívül megviselte a játékosokat és a trénert egyaránt. A szakvezető megtörten mesélte el, hogy a fiatalember két héttel a halála előtt még jelentkezett a felkészülésre, aztán a sors közbeszólt. Alsóörsön a fiatal focista elvesztését nehezen dolgozzák fel a társak, ami az edzések hangulatán is nap mint nap érződik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!