Sport

2013.08.31. 19:23

Nem erre számított, kikapott a Barabás

Vereséggel kezdte a Veszprém Barabás Duna Takarék KC NB I-es női kézilabda együttese a 2013/14-es idényt, ráadásul hazai pályán szenvedett súlyos vereséget a Dunaújvárosi Kohász alakulatától.

Napló

A Debrecen-Békéscsaba találkozóval kezdődött pénteken a 2013/14-es női kézilabda szezon, ahol a Loki 27:24-es sikert ért el. Ma további négy mérkőzést rendeztek, ám ezúttal nem a Veszprém Barabás Duna Takarék KC sikereitől volt hangos a szombati nap.

Barabás-Dunaújváros 19:30 (9:12)

Veszprém, 400 néző. ű

V.: Herczeg, Südi.

Veszprém: Pásztor – Kokas, Planéta 2, Takács B., TÓTH E. 6 (3), Tóth G. 2, Pelczéder 4. Csere: Györkös (kapus), Palotás, Hajtai 1, Kurucz, Gulyás V. 1, Marincsák 1, Kiskartali 2. Edző: Róth Kálmán.

Dunaújváros: VIG – HOSSZU 4, RÁDL 4, Takács D. 1, BULATH 7 (4), FERLING 4, VINCZE M. 5. Csere: Pisák (kapus), Gera 3, Takács F., Sánta, Berta 2, Kemény, Ács. Edző: Mátéfi Eszter.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.  
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

Ideges, kapkodó játékkal kezdődött a találkozó, de a Barabás mégis előnyt szerzett (3:1). A hazai gárda azonban egyáltalán nem nyugodhatott meg, tíz perces gólcsendje után 7:3-ra fordított a Kohász. Nem igazán találta a ritmust a Veszprém, főleg a támadásoknál akadozott a gépezet, így megérdemelt volt a dunaújvárosiak három gólos előnye a félidő végén.

Szünet után sem változott a játék képe, a Veszprém cseppet sem emlékeztetett tavalyi önmagára. Mindent elárul az, hogy 14:17 után 14:27-re alakult az állás.  A Dunaújváros sokkal motiváltabban, összeszedettebben játszott és a játék minden elemében felülkerekedett riválisán. A Veszprémnek talán még jókor jött ez a pofon.

Róth Kálmán: – A játék minden elemében felülmúlt minket a Dunaújváros. Leginkább az bánt, hogy küzdőszellemben és akarásban is.

Mátéfi Eszter: – A bajnoki rajt minden elképzelésünket felülmúlta. Tudtam, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de azt is, hogy a lányok kiváló formában és erőállapotban vannak. Szívből gratulálok a tanítványaimnak, akik minden dicséretet megérdemelnek. Ha a folytatásban ugyanilyen fegyelmezetten, s ugyanekkora szívvel dolgoznak, akkor még sok szép siker vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!