Sport

2013.08.16. 10:57

Stadionavató vendég lesznek a pápaiak

A Mezőkövesd-Zsóry vendégeként lép pályára szombaton 19 órától a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata az NB I 4. fordulójában. Ezzel a meccsel avatják fel az újonc felújított, átépített stadionját.

Napló sport

Mint ismert, a pápaiak remek bajnoki rajtjuknak köszönhetően hét pontot szereztek és mindössze egy gól kaptak az eddigi három fellépésükön a 2013/2014-es szezonban. Ezzel szemben a Mezőkövesd csapata három pontot gyűjtött ugyanennyi bajnokin, igaz, Véber György legénysége mindhárom meccsét idegenben játszotta a stadionjuk felújítása miatt.

A borsodiak a szezonnyitón az MTK otthonában 3:0-ra, majd a DVSC stadionjában 1:0-ra kaptak ki, viszont a következő játéknapon 6:2-re nyertek egy kiállításokkal és tizenegyesekkel tarkított találkozón Kecskeméten. A jól haladó stadionrekonstrukciós munkálatok eredményeképpen szombaton hazai közönség előtt is bemutatkozhat a Mezőkövesd-Zsóry, amely így a szépen kicsinosított, 5000 fő befogadására alkalmas arénáját a Lombard Pápával vívott mérkőzéssel avatja majd fel.

– Mezőkövesden mi nem a hazaiak ünnepével, stadionavatójával foglalkozunk majd, hanem kizárólag a saját játékunkkal. Nem titok, a győzelemért utazunk a borsodi kisvárosba, ugyanis a céljaink eléréshez minden egyes pontra szükségünk van – nyilatkozta Szűcs Lajos, a Pápa kiváló hálóőre. Mint mondta, nem szabad túlértékelni a csapat eddigi szereplését, de a megszerzett hét pont mindenképpen egészséges önbizalmat adhat a keret tagjainak. Egy kis pikantériája is lesz a Mezőkövesd–Pápa összecsapásnak, hiszen Véber György, a hazaiak jelenlegi szakvezetője korábban három évig irányította vezetőedzőként a bakonyaljaiakat.

 

Rodenbücher nézi Szabó „mutatványát”, a Pápa ismét a három pontért utazik Mezőkövesdre (Fotó: Penovác Károly)



– Én személy szerint jó kapcsolatot ápolok a Gyurival, éveken keresztül együtt játszottam vele, aztán évekig az edzőm is volt Pápán. Gyuri mindig fokozott idegállapotban várja a mérkőzéseket és ennek megfelelően tüzeli a játékosait. Véleményem szerint nála ez sosem az aktuális ellenfélnek szól, hanem egyszerűen ilyen az ő habitusa. Véber György nagyon szeret nyerni, mi pedig ezt szeretnénk meggátolni – fogalmazott az első liga legjobb hálóőre.

A szezon eddigi mérkőzésein remekül muzsikáló pápai védelem az előző fordulóban kényszerűségből megbomlott, amikor a Kaposvári elleni meccs félidejében Présinger Ádámot sérülés miatt le kellett cserélni. A jól teljesítő balhátvédnek egy rossz mozdulat után meghúzódott a hátsó combizma, és még a mai bajnokit is ki kell hagynia.

– Szerencsére nagyon jól összeállt a védekezésünk, de ez nem csak a védőket dicséri, a csapat többi tagja is kiveszi a részét a hátsó feladatokból. Három meccsen egy gólt kaptunk, ez remek mutató, remélem, ilyen lesz a folytatás is. Véber Gyuri a sok rövidpasszra épülő játékot alakította ki a Mezőkövesd csapatánál is, leginkább arra kell figyelnünk, hogy ezt megakadályozzuk. Az agresszív védekezés jól működő fegyver lehet az aktuális ellenfelünk játékának hatástalanítására – vélekedett Présinger Ádám, aki reményei szerint hétfőtől már teljes értékű edzésmunkát végezhet.

A mezőkövesdiek elmondása alapján a tervezett átalakítások után a Premier League-ben szereplő Fulham stadionjához hasonlít majd a saját, egyedi hangulatú arénájuk persze jóval kisebb kivitelben. A közel 17 ezer lakosú borsodi kisváros futballstadionja 5000 fő befogadására alkalmas, ebből 1200 az ülőhely. Új lelátórészeket építettek, felújították a székházat és az öltözőket, kiépítették a villanyvilágítást,a beléptető rendszert. A biztonságra húsz kamerával ügyelnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!