Sport

2013.08.17. 19:16

Tovább menetel a Lombard

Újabb győzelmének köszönhetően szombat este az NB I-es tabella élére állt a Lombard Pápa első osztályú labdarúgócsapata. Az idei szezonban még veretlen sárga-feketék ezúttal Mezőkövesdről hozták el a három pontot.

Napló sport

Mezőkövesd-Lombard Pápa 0:2 (0:2).
Mezőkövesd, 3000 néző. Vezette: Kassai Viktor (ifj. Tóth V., Bozó).

Mezőkövesd: Szántai – Lakatos, Szalai, Hegedűs, Gévay – Menougong, Melczer, Farkas, Bognár, Dobos – Balajti. Vezetőedző: Véber György.
Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Supic, Rodenbücher, Struhar – Quintero, Maksimovic, Kenesei, Szabó O., Orosz – Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint.

Csere: Lakatos helyett Olasz és Bognár helyett Petneházi a szünetben, Melczer helyett Irhás a 69., illetve Kenesei helyett Tajthy az 56., Quintero helyett Tóth B. a 70., valamint Orosz helyett Eszlátyi a 76. percben.

Gólszerző: Griffiths a 4. és a 31. percben. Sárga lap: Szalai a 28., illetve Tóth G. a 89. percben.

Futballünnepre készültek szombaton Mezőkövesden, ugyanis a közel 17 ezer lakosú borsodi kisváros felújított és átépített stadionjában először lépett pályára élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen a helyi focicsapat. Persze a remekül rajtoló pápaiaknak nem lehetett más céljuk, minthogy veretlenségüket továbbra is megőrizve elrontsák a stadionavatót. A vendégek ezen törekvésüket már a 4. percben nyomatékosították: Kenesei bal oldali precíz beadását Griffiths parádésan a hálóba fejelte 6 méterről, 0-1.


A pápai játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Lombard Pápa Termál FC mérkőzésen a mezőkövesdi stadionban 2013. augusztus 17-én.MTI Fotó: Vajda János



Véber György tanítványait érezhetően megfogta a gyorsan bekapott gól, a találkozó 15. percében mégis kiegyenlíthettek volna. Ekkor Farkas távoli bombáját csak kiütni tudta a rutinos Szűcs, a kipattanóból Balajti 5 méterről ismételt, azonban a Lombard kiváló hálóőre hatalmas bravúrral az újabb lövést is hatástalanította. A folytatásban leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, majd a félidő derekén Kenesei és Griffiths összehozta a második pápai találatot.

A 31. minutumban a 29-szeres magyar válogatott csatár veszélyes lövése a hazaiak kapusáról a mezőnybe vágódott, a kipattanót az elefántcsontparti támadó kaparintotta meg, aztán egy labdaigazítás után középről, 14 méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezett, 0-2.

Szántai Levente, a Mezőkövesd kapusa, miután gólt kapott a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Lombard Pápa Termál FC mérkőzésen a mezőkövesdi stadionban 2013. augusztus 17-én.MTI Fotó: Vajda János

 

A bakonyaljaiak kiváló helyzetkihasználásuknak köszönhetően megnyugtató előnyt szereztek, és kézben is tartották a mérkőzést. Nem sokkal a fordulás után Quintero ziccert rontott: a kapura törő kolumbiai légiós már csak Szántaival állt szemben, de a kilépő hazai portás nagy bravúrt mutatott be a 13 méterről eleresztett lövésnél.

A második játékrészben Tóth Bálint legénysége higgadt, taktikus játékkal tartotta a kétgólos vezetést – a Lombard Pápa futballistái szombat este esélyt sem adva ellenfelüknek egyértelművé tették, melyik is jobb csapat. Az NB I 4. fordulójában zsinórban harmadik bajnokijukat nyerték meg a sárga-feketék, akik a következő játéknapon a Diósgyőrt fogadják a Perutz Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!