Sport

2013.10.27. 16:45

Felálltak a padlóról a sümegi röpisek

A hétvége mindkét napján bajnokit játszott a Sümegi RE NB I-es férfi röplabda együttese. Előbb hazai pályán simán kikapott, majd idegenben nagy csatában nyert.

Napló

Sümeg-MAFC 0:3 (-20, -24, -17)

Sümeg, 200 néző.

Sümegi RE: Dolgos, Kiss, Illés, Soós, Kaposi, Lesznyik. Csere: Madár (liberó), Bogdán. Edző: Mészáros Péter.

Hazai pályán meglepően erőtlenül kezdett a Sümeg, a szép számú nézősereg lelkesedése sem tudta magával ragadni a házigazdákat. A MAFC ezt jól használta ki és erős, pontos nyitásokkal hat ponttal meglépett. A sümegiek gyenge nyitás-fogadásai miatt képtelen volt felzárkózni, így gyorsan előnyhöz jutottak a vendégek. A folytatásban valamivel szorosabb lett a játék, de így is folyamatosan a MAFC vezetett. A SRE próbált tapadni, azonban ez annyira volt elég, hogy a végjátékig kiélezett legyen a játék. Az utolsó pillanatokban megint a MAFC volt biztosabb. A harmadik felvonásban sem tudott nyitás-fogadásban javulni a Sümeg és ez magával húzta a többi játékelemet is. A MAFC megérdemelten nyert.

Mészáros Péter:  - Lehet rosszul játszani, de lelketlenül nem.

A Sümeg idegenben győzött (Fotó: Penovác Károly)

Ifi válogatott-Sümeg 2:3 (19, 22, -22, -22, -3)

Izsák, 50 néző.

Sümegi RE: Dolgos, Kiss, Piszkai, Soós, Kaposi, Lesznyik. Csere: Madár (liberó). Edző: Mészáros Péter.

Ezúttal sem pörgött a kellő fokozaton a Sümeg, így a fiatal házigazdák gyorsan megszerezték az első két szettet. A harmadik játszma végre változást hozott, az SRE belelkesedett, a játék minden elemében feljavult. Mészáros Péter tanítványai nem ismertek elveszett labdát és komoly erőfeszítések árán kiegyenlítettek. Az utolsó szettben egyértelmű volt a Sümeg fölénye a teljesen elfáradó ifi válogatott ellen.

Mészáros Péter: - Nagy bajban voltunk, de legalább összekaptuk magunkat és csapatként küzdve felálltunk a padlóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!