Sport

2013.11.29. 11:15

NB III: az egyik folytatna, a másik javítana

Az NB III-as labdarúgó bajnokság Nyugati csoportjában már az első tavaszi kört rendezik meg. A Veszprém FC hazai pályán fogadja a Szombathely kettőt, míg a fürediek Mosonmagyaróváron lépnek pályára.

Novothny Ottó

VFC (10.)- Haladás II (8.)

A hazaiak a Nagyatád biztos legyőzésével, vagyis a legutóbb megszerzett három ponttal várják a szombathelyiek kettes számú, vagyis javarészt fiatalokból álló együttesét.

- Egyértelmű volt a siker és megérdemelt, akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna - kezdte Jugovits Lajos a Veszprém FC mestere, az elmúlt hétvégére utalva. - Vasárnap a szombathelyieknél szerencsére minden bizonnyal kevés visszajátszó lehet, mert az U21-es csapat és a felnőtt is ezen a napon lép majd pályára. Ettől persze teljesen függetlenül a három pont megszerzése a cél, fogalmazhatnék úgy is: szeretnénk úgy kezdeni a tavaszt, ahogy befejeztük az őszt. Alapvetően az eddig megszerzett tizenkilenc pont szerintem teljesen reális, ezzel a játékoskerettel ennyire voltunk eddig képesek.

Motim (12.)- BFC (11. )

A Balaton-partiak meglepetésre vereséget szenvedtek Körmenden, amivel a határmenti város csapatát elmozdították a sereghajtó szerepéből.

- A foci megcsúfolása volt, amit a két csapat művelt azon a meccsen - mondta Pető Tamás a fürediek szakvezetője, a körmendi találkozóra utalva. Persze engem csak a mi produkciónk érdekel és bízom benne, hogy együttesemtől először és utoljára láttam ilyen gyalázatos teljesítményt. Bosszant a dolog azért is, mert ha nyerünk, akkor nyugodt téli szünetet tölthettünk volna el és jó felkészüléssel a középmezőnyben várhattuk volna a jövő évi folytatást. Ehelyett most ki-ki mérkőzésre utazunk Mosonmagyaróvárra. Ráadásul a Balatonfüred korábban még soha nem tudott nyerni Mosonmagyaróváron, vagyis lehet úgy mondani, hogy a mumusunk otthonában lépünk szombaton délután pályára. Sajnos még akkor sem biztos a pontszerzésünk, ha mindenki a maximumot nyújtja a küzdőtéren, utóbbi pedig a minimális elvárás. Remélem azért sikerül javítanunk valamit a múlt heti kudarcot követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!