Sport

2013.11.15. 12:15

Visszavágók jönnek - A SZESE Győr otthonában játszik a BKSE

Az alapszakasz odavágói után szombaton megkezdi a visszavágókat is a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda bajnokságban. A SZESE Győr otthonában szeretnék gyarapítani pontjaikat Pásztorék.

Napló sport

A férfi kézilabda bajnokság alapszakasza a múlt héten a feléhez érkezett, tizenkét forduló után következnek a visszavágók. A Balatonfüredi KSE eddig kiválóan szerepel, hiszen jelenleg az ötödik helyen áll hét győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, azaz 16 ponttal.

– Lezárult az alapszakasz első fele, amit úgy érzem, jól abszolváltunk. Úgy vélem, még rengeteg tartalék van a csapatban, a támadó- és a védőjátékunkat is lehet csiszolni, finomítani. Amellett sem tudok azonban szó nélkül elmenni, hogy a Vác elleni győzelem után bizony újabb nehézségekkel kell szembenéznünk, hirtelen három sérültet – Juhászt, Kist és Gerdánt – is pótolnunk kell – összegzett Sótonyi László, a balatoniak szakvezetője.

A BKSE (fekete-fehérben balról: Kovács, Gerdán, Kis, Zdolik) másodszorra találkozik a Győrrel (Fotó: Penovác Károly)

A tréner a legutóbbi biztos győzelemről (Vác–BKSE 22:30) elmondta, a siker elsősorban annak köszönhető, hogy csapatként küzdöttek.

Szombaton a SZESE Győr otthonában újabb bajnoki vár a fürediekre. Az újonc győrieket az ősz nyitófordulójában viszonylag könnyedén fektette két vállra a BKSE, akkor 26:16 lett az eredmény.

– Természetesen nem ebből az összecsapásból indulunk ki, hiszen hétről, hétre jobban játszik a SZESE. Akkor még kissé összeszokatlan alakulat benyomását keltette, mára viszont ez nem így van. Jó csapat az övék, ezt bizonyította Csurgón, Tatabányán, vagy épp Gyöngyösön is. Mindenkivel szoros, izgalmas derbiket játszik, és a két nagy kivételével bárkit képes meglepni. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretnének minket is megverni, de persze ehhez nekünk is lesz egy-két szavunk – húzta alá az edző.

Sótonyi László kiemelte, a stabil védekezés, a jó kapusteljesítmény most is biztos alapot adhat csapatának. A támadójátékban pedig a pontosabb helyzetkihasználásra és a könnyű gólok lehetőségére hívta fel a figyelmet.

 

Három játékos is kidőlt a sorból

Végre felépült a két átlövő Zdolik Bence és Alex Grigoriev, erre újabb nehézségekkel kell szembenéznie a füredieknek. Vácon komoly lábsérülést szenvedett Juhász Károly, aki legalább négy hétig kidőlt a sorból. Kis Ákosnak a mellizma szakadt el, így ő az idén már nem léphet pályára. Gerdán Tibornak pedig az egyik edzésen törött el a talpa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!