Sport

2013.11.10. 14:20

Hátrány, ami itthon behozható

A kézilabda KEK-ben a Veszprém Barabás KC négy góllal vezetett, majd ugyanekkora hátrányban is volt, végül kettővel kapott ki.

Novothny Ottó

Gorodnyicsanka-VBKC

27:25 (14:13)

Grodno, 600 néző. V.: Makinen, Jonsson (svédek). Gorodnyocsanka: Jablonszka - Fedarovics, Jankovszkaja 5, Bobrik 1, Szpasz 6, Bulava 5, Kocina 9(3). Csere: Kumpel, Kuncevics (kapusok), Lahucina, Mokat, Heszc, Ozolina, Kalmicskova, Sarapanszkaja 1. Edző: Szergej Kambur. Veszprém Barabás KC: Szemerey - Kokas 1, Planéta 4(1), Tóth E. 5(1), Takács 2, Tóth G. 4, Pelczéder 9. Csere: Pásztor (kapus), Hajtai, Gulyás, Vesztergombi, Kurucz, Kiskartali. Edző: Róth Kálmán.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

A fiatal magyar együttes remekül kezdett Fehérorosz ellenfele otthonában. A vendégek egyáltalán nem tűntek megilletődöttnek, folyamatosan náluk volt az előny. Elsősorban gyors indításokkal lepték meg ellenfelüket és a félidő közepén már négy góllal (5:9) is vezettek. Ezt követően azonban, mintha elfogyott volna a lendületük, a házigazdák egyre jobban belelendültek. A félidő vége előtt három perccel sikerült egyenlíteniük is, majd minimális előnyükkel vonulhattak pihenőre a résztvevők.

A Barabás KC idegenben mindössze két góllal kapott csak ki (Fotó: Penovác Károly)

 

A folytatásban nem változott a játék képe, a fehéroroszok (akiket tavaly az érdiek kettős vereséggel búcsúztattak) egyre magabiztosabbnak tűntek. A veszprémiek ekkor sokat hibáztak, elsősorban támadásban nem tudtak kellő fegyelmezettséggel teljesíteni. A vendéglátók a 47. percben komoly előnyt gyűjtöttek össze, ekkor 22:18-at mutatott az eredményjelző. A végjátékban a Barabás KC játéka feljavult, de ez csak arra volt elegendő, hogy a visszavágón ledolgozható két gólos különbséggel záródjon az összecsapás.

A veszprémi alakulat első nemzetközi kupamérkőzésén tisztességgel helytállt. A két gólos hátrány a jövő szombati visszavágón behozható.

Róth Kálmán: - Remek kezdés után játékosaink, megijedtek. Szünet után rossz felfogásban játszottunk, de a végére sikerült elfogadható eredményt kiharcolnunk. Ellenfelünk nem jobb nálunk, a visszavágón van esélyünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!