Sport

2013.11.29. 11:15

''Szezonrajt'' decemberben

Az őszi szezon ugyan befejeződött, a szövetség illetékesei úgy döntöttek, hogy az első tavaszi fordulót előrehozzák. Így idén még egyszer pályára lépnek a labdarúgó megyei első osztály csapatai.

Horváth Gábor

A 16. fordulót vasárnap rendezik (ha az időjárás nem fordult extrém rosszra), az egységes kezdési időpont 13 óra.

Tapolca (10.) -Balatonalmádi (8.): két győzelem után áll a Tapolca, amely ráadásul legutóbb izgalmas szomszédvári derbin, a Sümeg ellen, idegenben szerzett három pontot. A Balatonalmádi a dobogón is telelhetne, de az előző három fordulóban játszott rangadókból csak egyet (Devecserben) nyert meg, a másik kettőt (a Gyulafirátót és az Úrkút ellenit) egyaránt elveszítette.

Herend (16.)- Úrkút (2.): amennyiben nem rendelkezne négy büntetőponttal, már nem lenne sereghajtó a Herend, amely ettől függetlenül csak a százszázalékos csapategységben és a szerencsében bízhat az Úrkút ellen. A címvédő előző három meccsén kilenc pontot szerzett és még gólt sem kapott.

Pét (6.) -Sümeg (11.): az előző körben döntetlent játszott, de folytatta veretlen sorozatát az élmezőny mögé szép lassan felzárkózó Pét. A Sümegnek hosszabb hazai veretlensége szakadt meg legutóbb, az idegenbeli mérleg pedig enyhén szólva kevéssé bíztató.

Fűzfő (7.)- Ugod (13.): a hazaiak a mérkőzés esélyesei, és nemcsak a táblázaton elfoglalt hely miatt. Az Ugod hosszú ideje nem tudott pontot szerezni idegenben.


A Fűzfő (hatos számmal Espár) és a Pét (Bajcsi) azért küzd, hogy felzárkózzon az élmezőnyhöz (Fotó: Penovác Károly)

 

Ajka Kristály (15.) -Alsóörs (9.): komoly csapatösszeállítási gondjai lehetnek az ajkai együttesnek, az előző két fordulóban ugyanis összesen négy Kristály játékos kapott piros lapot. Pedig a legutóbb a sereghajtóval ikszelő Alsóörs ellen nem lenne teljesen esélytelen a gárda.

Gyulafirátót (1.) -Devecser (5.): nem valószínű, hogy a gyulafirátótiak az idényrajt előtt számítottak arra, hogy ők lesznek az őszi bajnokok. Csapatuk zárta a legjobban a félévet, de első helye messze nem biztos pozíció. Rangadón fogadja a szintén jó formában lévő Devecsert és a különbség csak két pont.

Öskü (4.) -Csetény (3.): a forduló egyik legnagyobb derbijét Öskün rendezik. A hazaiak öt meccset nyertek sorozatban és otthonukban augusztus vége óta nem kaptak ki. A két ponttal jobban álló Csetény az utóbbi időben botladozik, a közelmúltban kétszer is legyőzték hazai pályán, idegenben viszont magabiztos volt.

Peremarton (14.) -Várpalota (12.): nagyon gyenge formát mutat a Várpalota, amely hat alkalommal kapott ki egymás után. A hazai pályán most debütáló peremartoniak csak egy kicsivel vannak jobb passzban.

 

Nagyon izgalmas idén a bajnokság

Hosszú évek óta nem volt ilyen izgalmas a megye I-es fociküzdelem, mint ebben a szezonban. Jelenleg három 32 pontos csapat áll a tabella élén. A Gyulafirátótnak a legjobb a gólkülönbsége, mindössze egy találattal van mögötte lemaradva a címvédő Úrkút, néggyel az idén sokáig éllovas Csetény. Az Öskü és a Devecser 30-30 ponttal rendelkezik és az utánuk következők sincsenek leszakadva: a Pét (28), Fűzfő (27), Almádi (24) trió jó szériával könnyedén dobogón találhatja magát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!