Sport

2013.11.08. 11:00

Pont, pontok kellenek

Veszprém, Balatonfüred - Az NB III-as labdarúgó bajnokság Nyugati csoportjában a tizenharmadik fordulót rendezik meg. Mindkét Veszprém megyei alakulat a tabellán nála előkelőbb helyen álló vetélytársához utazik és lép pályára szombaton.

Novothny Ottó

Csákvár (5.)- VFC (8.)

A Veszprém FC eddigi szereplése mindenképpen figyelemreméltó, hiszen a megszerzett tizenhat pont dicséretes, különösen annak ismeretében, hogy a második legtöbb gólt a VFC kapta a mezőnyben.

- Legutóbb megérdemelten nyertünk a Mosonmagyaróvár ellen (2:1), ráadásul, ha a helyzeteinket kihasználjuk, akkor sokkal megnyugtatóbb lehetett volna a gólkülönbség is - nyugtázta Jugovits Lajos a VFC mestere. - A Csákvár játékoskerete teljesen kicserélődött a közelmúltban, de ettől függetlenül mi szeretnénk meglepetést okozni idegenben. Ez azt jelenti, hogy pontot, vagy pontokat akarunk gyűjteni. Ebben elsősorban küzdőképességünk segíthet bennünket, illetve az, hogy a védekezésünk összeszedettebb. Sajnos Pavlitzky nem tarthat velünk, fontos még, hogy a támadásainkat is pontosítsuk.

A veszprémiek (Burcsik) pontot szereznének ma Csákváron (Fotó: Zwicker Tamás)

 

Budaörs (3.) -BFC (13.)

A Balaton partiak három győzelmük közül az egyiket éppen az elmúlt hétvégén gyűjtötték be. Az Újbudát gyűrték le 3:2 arányban. Érdekesség, hogy a tabellát záró kilenc (!) csapat közül a Balatonfüred az egyetlen, amelynek pozitív a gólkülönbsége, plusz egyes.

- Győzni megyünk Budaörsre - kezdte a meglepő bejelentéssel Pető Tamás a fürediek szakvezetője. - Még akkor is igaz ez, ha tudjuk, hogy a mezőny legjobb csapata ellen lépünk pályára, amelyben tele van a játékoskeret volt első osztályú, sőt válogatott labdarúgókkal. Az utóbbi időben ugyan az eredményeik nem mindig jók, de ettől függetlenül jó futballt játszanak. Talán meglepő, de ezzel együtt képesnek tartom játékosainkat egyénileg és csapatban is, hogy pontot, pontokat szerezzenek a Budaörs otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!