Sport

2014.01.01. 12:40

Csak Pápán versenyezhetnek a futók

Pápa - A település belvárosában a hagyományokhoz híven szilveszteri futással búcsúztatták az óévet 2013 utolsó napjának délutánján.

Polgár Tibor

A nagy érdeklődés mellett megrendezett sportprogramot a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület ostormenete vezette fel, melyet sokan néztek érdeklődve.

A futóversenyre nevezőket a házigazdák négy korcsoportba osztották. A tizenkét év alattiaknak egy, míg a 30 év alattiaknak, a 30-50 éveseknek és az 50 év felettieknek kettő kört kellett futniuk a város szívében kialakított pályán.

Nagy sikert aratott a most először megrendezett szilveszteri örömfutás, amelyre száznál is többen neveztek be a szervezőknél

A két kör körülbelül 2014 méter megtételét jelentette. Az egyes korcsoportok nemenkénti első három helyezettjeit éremmel és pezsgővel díjazták, a jutalmakat nagy óváció mellett vehették át a leggyorsabbak..

A szilveszteri futásra legalább húsz főt mozgósító pápai sportszervezetek, a hagyományoknak megfelelően 20-20 ezer forint értékű vásárlási utalványt kaptak, melyek beváltásával sporteszközökkel gyarapíthatták lehetőségeiket.

Újdonságként most először örömfutáshoz is rajthoz lehetett állni.

A szaladó, kocogó vagy éppen gyalogló örömfutóknak ugyancsak (stílusosan) kettőezertizennégy méteres távot kellett teljesíteniük, végül az eredményhirdetés után különféle ajándékokat sorsoltak ki közöttük.

A szilveszteri futásra összesen kettőszázhetvenhatan neveztek a szervezőknél, az örömfutásra pedig száznál is többen regisztráltak, így a pápai belváros utcáin összesen csaknem négyszázan búcsúztak sporttal a tavalyi, elmúlt esztendőtől.

Eredmények, fiúk (12 év alatt): 1. Áldozó Botond, 2. Sztupák László, 3. Márton Dániel.

30 év alatt: 1. Kiss Gergő, 2. Tóth Csaba, 3. Horváth Gábor. 30-50 év közöttiek: 1. Tamás Attila, 2. Györgyi Péter, 3. Oroszlán Zsolt. 50 év felettiek: 1. Turbók Jenő, 2. Mayer Tibor, 3. Polgár István.

Lányok, 12 év alatt: 1. Györkös Hanna, 2. Gelencsér Viktória, 3. Vesztergom Bettina. 30 év alatt: 1. Sztupák Laura, 2. Marton Viktória, 3. Sztupák Regina. 30-50 év közöttiek: 1. Antal Zsanett, 2. Bali Andrea, 3. Györkös Virág. 50 felettiek: 1. Szabó Bernadett, 2. Földing Károlyné.

A Veszprém megyei városok közül egyedül Pápán alakult ki az a hagyomány, hogy korosztályonként a belvárost feltérképezve versenyezhetnek az év utolsó sporteseményét választó polgárok. A táv persze könnyen leküzdhető, ami fontos a létszám szempontjából. Az idén először azonban a szervezők meghirdették az örömfutást, melyen bárki elindulhatott eredménykényszer nélkül is. A részvételi számok bizonyították, hogy az ilyen jellegű rendezvényt is sokan választják.

 Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!