Sport

2014.01.27. 11:45

Mindkét Veszprém megyei csapat továbbjutott

Ajka, Veszprém - Gyirmóton a labdarúgást Horváth Ferenc alapította, jelenleg a vállalkozó két fia irányítja a helyi klubot. Édesapjuk emlékének tizenkettedik alkalommal állítottak emléket fiai, az Alcufer kupán Ajka és Veszprém is pályára lépett.

Novothny Ottó

A mérkőzéseket a győri sportcsarnokban rendezték meg, a résztvevők négy négycsapatos csoportban kezdték meg a küzdelmeket.

Érdekesség, hogy az NB II-es FC Ajka és a harmadosztályú Veszprém FC egy társaságba került. Sőt, éppen ez a két társulat játszotta a csoportdöntőt, a meccset az ajkaiak nyerték meg 3:1-re.

Természetesen így ők végeztek az élen és három pontot vittek magukkal a középdöntőbe, míg a veszprémiek nulla ponttal léphettek tovább. Az első körben az ajkaiaknál Major 3, Skriba, Lattenstein, Mihalecz, Hanzl 2-2, Domján, Köles, Pákai, Péter és rajos szerezték a gólokat. A veszprémieknél Weibel 4, Hevesi-Tóth 2, Bumil, Császár, Takács, illetve Burcsik voltak eredményesek.

Vasárnap is együtt folytatta a két Veszprém megyei alakulat. Az ajkaiak Nyúlt legyőzték 1:1-ra (gólszerző Kanta), majd 1:1-et játszottak a házigazdákkal (Sipos lőtte a találatot).

A bakonyiak ugyanakkor egyetlen rúgott góllal (ezt Császár jegyezte) mindkét említett csapattól kikaptak. Nyúltól 7:1-re, Gyirmóttól 3:0-ra.

Végül a helyosztókra Mihalecz István csapata rosszabb gólkülönbségével a második helyen jutott, ami azt jelentette, hogy a bronzéremért lépett pályára. Meiczinger és Major góljaival 2:2-t értek el a Győri ETO ellen, majd a büntetőkben 7:6 arányban diadalmaskodtak.

Az ajkai labdarúgó csapat a tizenkettedik gyirmóti teremtornán a harmadik helyen végzett, büntetőkkel szerezte meg a bronzérmet (Fotó: Penovác Károly)

A VFC a 7. helyért lejátszott meccsen 3:1-re kapott ki Csornától (Kovács rúgta a gólt).

A Gyirmót a fináléban 6:1-re lemosta Öttevény együttesét, az ajkai harmadik hely mellett a veszprémiek a nyolcadikon végeztek.

A szervezők különdíjakat is kiosztottak ,a szakemberk döntése szerint a legjobb kapusnak János Tibort választották meg.

- Az első héten ráhangolódtunk a munkára, de mindenki megfelelő fizikai állapotban érkezett vissza - mondta Mihalecz István az ajkaiak mestere. - Ezt követően kettéválasztottuk a csapatot és szombaton az egyik, vasárnap a másik társaság vett részt a győri teremtornán.Öten voltak, akik mindkét napon fociztak. Jó volt ez a lehetőség, mert megtöri a nagypályás monotóniát. Ráadásul csak rosszabb gólkülönbségünk miatt nem játszhattunk az aranyéremért, tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel.

A tizenkettedik Alcufer kupa végeredménye: 1. Gyirmót, 2. Öttevény, 3. FC Ajka, 4. Győri ETO, 5. Nyúl, 6. Győrszemere, 7. Csorna, 8. Veszprém FC.

A gólkirályi címet Vörös Torma Martin (Csorna) érdemelte ki, a legjobb játékosnak Beliczky Gergőt (Gyirmót) választották.

 

Kötelességtudatból elindultak

Jugovits Lajos a Veszprém FC szakvezetője elmondta, hogy minden évben elindultak az Alcufer kupán, így az idén is elfogadták a meghívást, noha a felkészülési programba kevésbé illeszkedett a teremtorna. Ugyanakkor a szakvezető örült, hogy jobban megismerhette a tesztjátékosokat, Weibelt, Takácsot és Ónodit. Az edző mindenkivel elégedett volt és az elért eredménnyel is. Folytatja a csapat a felkészülést és szombaton Szombathelyen pályára lép első edzőmérkőzésén is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!