Sport

2014.02.17. 13:40

Rédli András második lett Heidenheimben

Tapolca - Egyedüli magyarként jutott be a legjobb 32 közé, s ha már ott volt egészen a döntőig menetelt a németországi párbajtőr Világkupán Rédli András.

Horváth Gábor

Igaz mamutmezőny, 261 vívó sorakozott fel idén Heidenheimben, a párbajtőrözők egyik legismertebb Világkupáján. A német versenyen persze nem ritka ez a szám, hiszen ez a Vk egy igazi kasszikus a sorozatban.

- Nem jó ezüstöt nyerni - kezdte értékelését a tapolcai Sz-L Bau Balaton Vívóklub válogatott párbajtőrözője, Rédli András. A tapolcai sportoló persze rögvest hozzátette: összességében nagyon örül a Heidenheimben elért eredménynek.

- Az elmúlt időszak nem sikerült túl jól, úgyhogy nagyon vártam már egy ilyen versenyre. A hedeinheimi volt pályafutásom hatodik Világkupa-döntője (a legjobb nyolc közé kerülés a szerk.), ezüstöt korábban még nem szereztem. Abból a szempontból nem jó ezüstöt nyerni, hogy közben az arany végig ott lebegett a szemed előtt, de összességében azt gondolom, nagyon elégedett lehetek fogalmazott lapunk érdeklődésére Rédli András.

Az elmúlt hetekben gyengébben szereplő Rédli András Németországban újra bizonyított

 

A tavaly csapatvilágbajnoki címet szerzett vívó eredményével újra visszakerült a világranglista elitjébe, a magyar ranglistát pedig toronymagasan vezeti.

- Kétszer még sosem nyert magyar Heidenheimben, jó lett volna megtörni ezt a sorozatot (a tapolcai versenyző 2009 aranyérmes lett a németországi Világkupán - a szerk.). Sajnos nem sikerült, azonban a második hely is nagyon értékes. Például a folytatásban nem kell selejtezőket vívnom, ami komoly terhet vesz le az ember válláról. Úgy érzem, hogy bátran, és jól vívtam egész nap. Két nagyon kemény meccsem volt, a nyolcaddöntő jelentette a lélektani határt, utána már lazábban állhattam oda a pástra számolt be az egyéni viadalról a tapolcai párbajtőröző.

Rédli a selejtezőket követően a főtáblán először az ukrán Mirgorodoszkit győzte le 15:13-ra. Érdekesség, hogy ebben a körben rajta kívül az összes magyar búcsúzott. Az olasz Garozzo kiejtése (15:12) után egy újabb ukrán, Reizlin következett a nyolcaddöntőben, ahol a tapolcai versenyző hosszabbításban 7:6-ra nyert. A negyeddöntőben a tavalyi, budapesti világbajnokság egyéni aranyérmesét az észt Novoszlojovot kellett legyőzni, ami sikerült is, megint hosszabbításban 6:5-re. Rédli nem fáradt el, az elődöntőben magabiztosan verte a venezuelai Fernandezt, 14:9. A fináléban a harmadik ukrán már megállította sportolónkat, Nikisin hosszabbításban nyert ellene 7:3-ra.

 

Egy tussal kaptak ki a negyeddöntőben

Heidenheimben csapatviadalt is rendeztek. A magyar válogatott a két nagy öreg , Boczkó Gábor (ő indult egyéniben, de vállsérülése még mindig nem jött rendbe) és Imre Géza nélkül állt pástra. A Rédli András, Somfai Péter, Szényi Péter, Peterdi András összeállítású alakulatnak 33
tagú mezőnyben kellett helytállnia. Az első körben Puerto Rico nem jelentett akadályt, majd Egyiptomon is túlléptek a fiúk, akiket a negyeddöntőben Lengyelország egy tussal többet szerezve állított meg. A folytatásban Venezuela jobbnak bizonyult a magyaroknál, a hetedik helyet viszont sikerült megszereznünk a németek elől. - Ezzel az átalakított csapattal ez a realitás. Szégyenkeznünk nem kell, hiszen a lengyelekkel szemben nagyon kiélezett küzdelemben maradtunk alul. A fejlődés látszik, szerintem van jövője a társaságnak, bízom benne, hogy ezt a következő Világkupán, Tallinnban bizonyítani is tudjuk - foglalt össze Rédli András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!