Sport

2014.02.04. 11:45

A veszprémiek szerdán fogadják a Fradit

Veszprém - Hazaérkezett a franciaországi dupla KEK mérkőzésről a veszprémi női kézilabda csapat. Pihenőre azonban a hosszú utazás után egyáltalán nem volt idő.

Novothny Ottó

Róth Kálmán alakulata kettős vereséggel búcsúzott első nemzetközi erőpróbáján. Igaz, a tudásbeli különbség és az anyagi feltételek hiánya miatt eleve feladta pályaválasztó jogát a bakonyi alakulat.

Az első találkozón tizenegy, a másodikon négy góllal maradtak alul a veszprémiek, a szakvezető szerint valahol a kettő között van az igazi különbség.

- A valóság középen lehet - állapította meg Róth Kálmán. - Az első meccsen eltúlzottnak éreztem az eredményt, a másodikon pedig a vártnál jobban szerepeltünk. Összességében büszke vagyok a játékosaimra, mert szépen végigküzdöttük ezt a két mérkőzést, olyan társulat ellen, amely minden szempontból fölényből indult.

A honi női kézilabda erejét jelzi, hogy a hazai pontvadászatban még a franciáknál is sokkal erősebb együttest fogadnak a veszprémiek szerda délután.

A veszprémiek nehéz meccsek és fárasztó utazás után fogadják a jelentős erőt képviselő Fradit  (Fotó: Penovác Károly)

A Ferencváros a sportág európai térképén is egy biztos pont, tele hazai és külföldi válogatottakkal. Talán elég annyit megemlíteni, hogy tavaly a Győri ETO-t is legyőzték a zöld-fehérek.

A vendéglátóknak tehát megint nincs más dolguk, mint leküzdve a fáradtságot, újabb remek tapasztalatokat gyűjtsenek egy náluk nagyságrendekkel jobban menedzselt társulattal szemben.

Róth Kálmán is bízik a tisztes helytállásban és pontosan tudja, hogy nekik az előrelépés érdekében nem ezt a mérkőzést kell megnyerniük.

A bajnokság 18. fordulójának összecsapása szerdán 18.00 órakor kezdődik a Március 15. úti sportcsarnokban.

Tavaly októberben amikor a két csapat a bajnokságban először találkozott, a házigazdák 41:30-ra diadalmaskodtak. Azon a mérkőzésen Planéta és a Tóth G. hét-hét alkalommal volt eredményes, a veszprémi Takács pedig ötször. A hazaiaknál Pena tíz gólig jutott. Érdekesség, hogy Róth mester akkor is büszke volt csapatára, amiért harminc gólt tudott lőni a Fradi otthonában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!