Sport

2014.03.07. 14:35

VBKC: Az utolsó mérkőzés jön az alapszakaszban

A veszprémi első osztályú női kézilabda csapat már minden fontos kérdésre megadta a választ: az alapszakasz utolsó bajnokija következik hazai pályán.

Novothny Ottó

A veszprémi ifjak a teljesen tét nélküli találkozón, azt az MTK-t fogadják majd, amely minden bizonnyal az egyik kieső lesz majd. A fővárosiak a tizenegyedik helyen állnak, mindössze két győzelmet mondhatnak magukénak: természetesen a sereghajtó nulla pontos Egert verték meg oda-vissza. Mindkét találkozón egyetlen gól döntött a javukra.

A veszprémiek azonban a jelenleginél jobb szerepléssel számoltak, de persze az ifjú együttesnél nincs pánik.Az biztos, hogy a legutóbbi békéscsabai vereséggel egyértelművé vált, hogy a kiesés elkerüléséért harcolhat majd Róth Kálmán alakulata.

A Veszprém alaposan bebetonozta magát a tizedik helyre, hiszen hátránya éppen a csabaiakkal szemben öt pont, míg előnye az MTK ellen kilenc pont.

A szombati találkozó tehát nyilván már felkészülés lehet a rájátszásra. Jelenleg úgy tűnik, hogy a kieső vonalat pontosan a VBKC alatt húzzák majd meg, feltéve, ha nem sikerül megelőzni majd a folytatásban az eggyel több bónuszponttal induló békésieket.

Egyelőre azonban a mai MTK elleni csata van a figyelem középpontjában. A csapattal kapcsolatos hír, hogy az új kapitánnyal készülő válogatottba meghívást kapott Planéta Szimonetta és Tóth Gabriella is.

A társulat mindenképpen a két pont megszerzésével szeretné búcsúztatni az alapszakaszt, ami persze elvárás is az együttessel szemben.

– Nem lesz azért olyan könnyű kiharcolni a győzelmet, mint amilyennek látszik – mondta Róth Kálmán. – A budapestiek ugyanis az utolsó pillanatban válogatott montenegrói játékossal, illetve Takács Fruzsinával és Balogh Beával erősítettek. Ettől függetlenül persze nyerni akarunk, majd április 6-tól folytatjuk a bajnoki szereplést a rájátszásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!