Sport

2014.05.21. 11:30

A nehézségek ellenére is érmeket nyernek a zirci dartosok

Az utóbbi időben kevesebb hír érkezik a Wings Dart Club sikereivel kapcsolatban. Pedig az idén húszéves fennállását ünneplő sportegyesület fiataljai az anyagi nehézségek ellenére változatlanul szállítják a sikereket.

Novothny Ottó

A Veszprém megyei dartbajnokság mindkét szakágában (steel és soft) egyaránt Lukács Tamás vezet összetettben, miután valamennyi eddigi fordulóban diadalmaskodott.

Klubtársa, Kaufmann Krisztián az Észak-dunántúli ligát (Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyei résztvevőkkel) nyerte meg magabiztos és jó teljesítménnyel. A verseny tizenhat fordulójából nyolcat Győrben, ugyanennyit Zircen bonyolítottak le. A zirci fiatalember az ötvenkét induló között tizenöt alkalommal zárt a dobogón, hétszer annak legfelső fokán. Mindennek köszönhetően mindkét város bajnoki címét is elnyerte. Lukács ezen a sorozaton a harmadik helyen végzett, míg Kőműves Sándor a negyedik lett.

A nemzeti steelbajnokságban Kaufmann öt forduló után a negyedik helyen várja az utolsó kört, melynek Pécs lesz a házigazdája.

A zirci dartosok (balra Kaufmann Krisztián, mellette Lukács Tamás) a nehézségek ellenére kiválóan teljesítenek a viadalokon (Fotó: Nagy András)

A zirci fiatalok az esztendő további hónapjaiban sem pihennek. Befejeződik a már említett nemzeti bajnokság, valamint megrendezik a magyar dartliga fináléját is, ahol szintén lesznek bakonyi szereplők.

Természetesen a hagyományos horvátországi (Porec városában lesz a verseny) EDU európai sorozaton is táblák elé állnak a zirci dartosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!