Sport

2014.06.17. 10:45

Vadnai Jonatán harmadik

Balatonfüred - A szélsőséges körülmények dacára jó eredményekkel tértek haza a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) vitorlázói a Splitben megrendezett Laser Standard és Radial Európa-bajnokságról.

Érdekes Európa-bajnokságot rendeztek a közelmúltban a horvátországi Splitben. Egyetlen versenyfutamot sem tudtak megtartani a meglehetősen szélsőséges körülmények miatt, így a kvalifikációs futamok alapján hirdettek végeredményt. Hasonlóra egyébként nem igen van példa a vitorlás viadalokon.

A Laser Standard és Radial hajóosztályok számára meghirdetett versengésbe a füredi fiatalok is eredményesen szálltak be. A BYC-es csapat: Haidekker Zita, Scharf Máté, Vadnai Benjámin és testvére, Vadnai Jonatán, szép eredményekkel térhetett haza.

Vadnai Jonatán Eb bronzérmet szerzett Laser Radialban. Fotó: Balatonfüredi Yacht Club

Laser Radial osztályban Vadnai Jonatán eredménye kívánkozik az élre, aki nagyon várta a további futamokat, mert úgy érezte, képes lenne javítani bronzérmes pozícióján. Végül azonban meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel az U–21-es korosztályban. Ugyanitt Scharf Máté is nagyszerű eredményt ért el az U–21-esek között, hiszen az előkelő tizenharmadik hely lett az övé.

Vadnai Benjámin még újoncnak számít a Laser Standard osztályban, ahol ugyancsak az öt kvalifikációs futam alapján hirdették ki a végleges eredményt. Eszerint az ezüstcsoportba került, és az összetett 69. hellyel a mezőny közepébe került.

Haidekker Zita Laser Radialban az ezüst csoport 45. helyét érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!