Sport

2014.07.14. 13:25

Fantasztikus rekord női súlylökésben

Budapest - Új korosztályos csúccsal nyerte a veszprémi Bácskay Zsófia a három nemzet számára megrendezett U-18-as atlétikai viadal súlylökő számát.

B. Virág Rita

A cseh, szlovák és magyar ifjúsági atléták számára megtartott vetélkedőn kiemelkedően szerepelt a junior világbajnokságra és az ifjúsági olimpiára készülő Bácskay Zsófia.

A Continent Company sportolója súlylökésben és kalapácsvetésben is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Előbbi számban ráadásul új korosztályos csúccsal (16.40) utasította maga mögé a mezőnyt. Kalapácsvetésben is remek eredményt könyvelhetett el, hiszen 70.70 méterrel nyert.

A veszprémi Bácskay Zsófia tovább folytatta remek szereplését (Fotó: Bácskay Béla)

 

Ráadásként, pontversenyen kívül diszkoszvetésben is elindult Bácskay Béla tanítványa és 48.37 méterig repítette a szert, amivel nem hivatalosan simán nyert is volna.

A számot egyébként a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobója nyerte, Kálmán Alexandra 40.47 méterrel győzött.

A VEDAC-tól még Bertalan Renátó teljesítményét kell kiemelni, aki 2000 méter akadályon másodikként ért célba (6:16.18).

A viadalt Csehország nyerte (310 pont), Magyarország a második helyen végzett (279).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!