Sport

2014.08.07. 09:15

Félezer bringás tekert a gyors terepen

Balatonfüred - Közel félezer országúti bringás indult el az év egyik legnívósabb kerékpáros maratoni megmérettetésén, amely a balatonfüredi rajt és cél között 105 kilométert ölelt fel az ország egyik legszebb terepén.

Horváth Gábor

A Bianchi Balaton-felvidék Maraton a Balaton Bike Fest rendezvényeként Balatonfüredről, pontosabban az aquapark parkolójából indult. A 105 kilométeres túra az ország egyik legszebb területén haladt, az útvonal jelentős részét ráadásul nemrég aszfaltozták, így szinte tökéletes körülmények várták a résztvevőket. A nagy hőség persze nem segítette a kerékpárosokat, ezzel együtt remek eredmények születtek.

A füredi indulás után a mezőny Csopak felé vette az irányt, a lassúrajtot követően a versenyzők meglódultak Nemesvámos irányába. A Nosztori emelkedő rögtön szét is szabdalta a társaságot, az élboly mintegy hatvan bringásból állt. A folytatásban még nagyobb próbatétel várt a biciklisekre, akik Tótvázsony-Vöröstó- Barnag -Mencshely -Tagyon- Kövéskál- Kékkút -Kővágóörs- Köveskál- Tagyon- Mencshely -Dörgicse -Vászoly- Pécsely- Aszófő útvonalon haladva értek vissza Balatonfüredre.

A balatonfüredi maratoni futam rajtja, a kép bal szélén a hazai terepen tekerő Benedek István (Fotó: Stiger Ádám)

Abszolútban Takács Tamás (Merida-CST Team) nyert, aki hatalmas sprintet követően szerezte meg az első helyet. Másodikként Varga Péter (Mugen Race Team) végzett, a harmadik helyen pedig Balogh Lajos (Sólyom Team SE) zárt. Takács időeredménye több mint 15 perccel volt jobb, mint a tavalyi győztesé, az alig két és fél órás teljesítmény 40 km/h átlagnak felel meg. A hölgyeknél Al Saidi Leila (Team Veloki) bizonyult a leggyorsabbnak két perccel megelőzve Szurominé Pulsfort Diánát. A harmadik pozícióba pedig Tache Marike futott be.

Az élmezőnyben, 2:31.31-es, egészen kiváló időeredménnyel célba érkező balatonfüredi Benedek István szenior 1 kategóriában a legjobbnak bizonyult, aki több mint tíz percet vert rá a második helyezettre.

További győztesek. Férfiak, master: Balogh Lajos. Szenior 2.: Bauer Attila. Ifjúsági: Zsámboki György. Nők, ifjúsági: Tache Marike. Master: Magyar Kinga. Szenior 1. dr. Sipos Andrea.

Remek biztosítás, értékes díjak

A Balaton-felvidék maraton versenyzőit idén is remek körülmények várták a 105 kilométeres útvonalon. A szervezők gondosan biztosították az útvonalat, és a kerékpárosokat több frissítőállomás is segítette. A befutóra teljesen lezárták a területet. Az eredményhirdetésen értékes díjak találtak gazdára.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!