Sport

2014.08.15. 10:45

Szombaton rajtol a megyei I.

Szombaton megkezdődik a labdarúgó Veszprém megyei első osztály 2014/2015-ös szezonja. A mezőny ugyanaz, a csapatok viszont átalakultak. Igazolások és várakozások, 3. rész.

Horváth Gábor

Sümeg

A sümegiek az előző évadban létszámproblémákkal küszködtek, ami a persze a teljesítményre is rányomta a bélyegét. A csapat a 13. helyen zárt.

Koller Tamás edző: – Sajnos a pályafelújítási munkálatok nem a bajnokság befejezését követően, hanem csak augusztusban kezdődtek. Emiatt csak a műfüves kispályán tudtunk edzeni. A vezetőség a játéktér kímélése miatt jó néhány mérkőzésen kérte a pályaválasztói jog felcserélést, így ősszel többször szerepelünk idegenben, mint otthon. A tervünk az volt, hogy növeljük a létszámot, illetve szerzünk egy gólerős támadót. Egyik fronton sem jöttek be az elképzeléseink. A korábbi problémáink továbbra is fennállnak, az első meccsen ráadásul több hiányzónk is lesz. A legfontosabb az, hogy a pályára lépők képességük függvényében a lehető legjobbat nyújtsák minden téren.

Távozott: Csík Attila, Falusi Róbert, Sorin Cozma, Szűcs Attila (játéka kérdéses).

Érkezett: Cseh Tamás, Balogh Márk, Skerlecz Bence, Piri Ottó.

A devecseriek a tavalyi őszt szeretnék visszaidézni. Egy éve remekül összeállt az együttes. Fotó: Penovác Károly

Ugod

Az ugodiak két és fél pápai kitérő után idén hazatérhettek, ki gondolta volna, hogy a felkészülésben ez jelent majd némi problémát. A csapat sorsolása nehéz, és jelenleg úgy néz ki, a szezonja is az lesz.

Tóth Ferenc edző: – Minden tiszteletem a játékosoké, néha trollfociba illő körülmények között edzettünk, a pályafelújítás ugyanis megcsúszott kissé. Emiatt az első három meccset idegenben játsszuk. Vannak távozóink, Kiszlinger Balázs személyében akadt olyan, aki nem vette a fáradtságot arra, hogy szóljon az eligazolásáról. Nehéz a sorsolásunk, az első három körben Úrkúton, Balatonalmádiban, és Csetényben szereplünk.

Távozott: Szíjártó Kristóf, Németh Máté, Jevgenyij Baranov, Kiszlinger Balázs.

Érkezett: Kun Szabó Attila, Rácz István, Porcelán Kristóf.

Célkitűzés: bennmaradás.

Devecser

Devecserben minden adott ahhoz, hogy az együttes a legmagasabb célokat ostromolja. Az előző idényben, elsősorban a gyenge tavasz miatt, csalódást okozott a csapat.

Cserna Róbert edző: – Kicsit nehezen álltunk össze, de azért jó felkészülést tudhatunk magunk mögött. Remek körülmények között dolgozhatunk, heti két tréninggel és két edzőmeccsel készültünk. Szűkítettük a keretet, szeretnénk, ha olyan őszt tudnánk produkálni, mint tavaly. Az ifjúsági csapatból Fábián Richárd és Orbán Gyula került fel az első keretbe. Kizmus Jácint az ősz végéig eltiltott, Lang István, Zsidó András és Burucs Károly pedig sérülés miatt esett ki hosszabb időre.

Távozott: Karika Ákos, Kiss Zoltán, Kiss László.

Érkezett: Orbán András, Szélesi Péter, Szakonyi Stefán.

Várpalota

A VBSK hagyományaihoz képest igen gyengén szerepelt az elmúlt két idényben, a csapatnál ezen most változtatnának.

Lujber Péter szakosztály-vezető: – A felkészülés rendben ment, megfelelő létszámmal tudtunk dolgozni, több edzőmeccset is játszottunk. Bízunk benne, hogy jól kezdjük a szezont. Az elsődleges célunk az, hogy javítsunk a tavalyi eredményen.

Távozott: Kocsis Balázs.

Érkezett: Horváth Gergely, Varga Péter.

Tapolca

A tapolcaiak épp a Várpalota otthonában kezdik a 2014/2015-ös idényt.

Lajtai Roland edző: – Az előző szezont Palotán zártuk, most ott kezdünk. Bízom a jó rajtban. A felkészülésünk remekül sikerült, heti kétszer edzettünk és két felkészülési találkozót játszottunk. Remélem, ezúttal nem lesznek létszámgondjaink.

Távozott: Szűcs Dániel, Szűcs Tamás, Ihász Martin. Érkezett: Bartha László, Vágó Ádám, Karika Ákos, Balogh Gergő, Nagy István, Szabó Dániel, Gelencsér Gyula.

Célitűzés: 1-6. hely.

Gyulafirátót

A rátótiak egy évvel ezelőtt alaposan átalakultak, s most is ez történt. Tavaly remek kis csapatot sikerült összehozni, hamarosan kiderül, milyen lesz az idei.

Hertelendy Jenő edző: – Alapjátékosok távoztak, a keretet olyan tizenéves fiatalokkal töltöttük fel, akiknek a 80 százaléka még nem szerepelt felnőtt meccsen. Megint új csapatot kell építenünk. A felkészülés zökkenőmentes volt, ismerkedtünk az újakkal, próbáltuk begyakorolni a játékrendszert. Még nem tudom, mit várhatunk, az biztos, hogy elég rutintalanok leszünk.

Távozott: Varga Zsolt, Fodor Kristóf, Gulyás Márk, Gulyás László, Jelinkó Tamás, Fazekas Péter.

Érkezett: Horváth Benjamin, Olasz Balázs, Valler Balázs, Szokodi Bálint, Horváth Tamás, Gyurmánczi Roland, Veinperl Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!