Sport

2014.08.25. 09:30

Ragyogó ezüst a kézi Eb-ről

Ezüstérmet szerzett a magyar U-18-as kézilabda–válogatott a lengyelországi Európa-bajnokságon. A csapatban több Veszprém megyei fiatal is helyet kapott.

Horváth Gábor

Fantasztikusan szerepelt a magyar U-18-as férfi kézilabda–válogatott az Európa-bajnokságon Lengyelországban. Gyurka János fiai egészen a döntőig meneteltek, ahol végül a francia együttes jobbnak bizonyult a mieinknél.A magyarok a csoportkörben magabiztosan győzték le Horvátországot (36:23) és Romániát (43:30), valamint a későbbi aranyérmest Franciaországot is simán két vállra fektették (34:26).

A középdöntőben Németország és a házigazda lengyelek sem tudták megállítani a csapatot, amely előbbit 30:20, utóbbit 33:26 arányban verte meg. Az elődöntőben Dánia volt az ellenfél, a mieink 32:26-os sikerrel jutottak a fináléba.

A magyar válogatott fantasztikusan menetelt, eljutott a döntőig (Fotó: Norbert Barczyk)

A döntőben a franciák sajnos három góllal jobbnak bizonyultak a félidőben még vezető magyar alakulatnál. Válogatottunk ezzel együtt remek eredményt ért a kontinenstornán, 2005 óta először szereztünk érmet rangos utánpótlás versenyen.

Az U-18-as nemzeti együttesben több Veszprém megyei fiatal is pályára lépett. Rózsavölgyi Gergő, Varjú Martin, Schmid Péter, Füzi Dániel, Gábor Marcell és Fekete Dávid az MKB-MVM Veszprém KC utánpótlását erősíti. Ligetvári Patrik épp a közelmúltban igazolt a bakonyi megyeszékhelyről a Balatonfüredi KSE felnőtt csapatához. A füredieket Győri Mátyás és Nemes Richárd képviselte a lengyelországi kontinenstornán.

Eredmény, a döntőben: Franciaország–Magyarország 33:30 (16:18)
Magyarország: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Bartók 5, Deák, Fekete 1, Füzi 5, Gábor, Győri 8, Juhász 1, Ligetvári 5, Mikita, Nemes 3, Schmid 1, Szilágyi, Urbán, Varjú 1. Szövetségi kapitány: Gyurka János.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!