Sport

2014.10.30. 18:52

Veszprémiként Rióért fújják a sípot! (frissítve)

A Horváth Péter, Marton Balázs veszprémi játékvezetői páros fújta a sípot a román Baie Mare és a norvég Larvik Bajnokok Ligája összecsapáson két nappal ezelőtt.

Donát Tamás

Útban hazafelé sikerült telefonon elérni a síp mestereit, akiknek bőven van dolguk, hiszen sorozatban kapják a küldéseket, ezzel is elismerést szerezve a hazai testületnek, a magyar kézilabda sportnak.

- Valóban nincs okunk panaszra, mert rendszeresen szerepelhetünk a rangos nemzetközi kupákon – mondta Horváth Péter. – Nemrég a Metalurg Szkopje – Kiel összecsapáson bíráskodhattunk. Marko Vujinék együttese továbbra is nagyon erős, minden bizonnyal egyik esélyese a jövő évi Final - Fourban való szereplésnek.

A veszprémi játékvezetői páros évek óta tartja kiváló formáját. Nem véletlen, hogy ott lehetnek a klub és válogatott tornák világeseményein is. A legutóbbi MKB-MVM Veszprém – Zágráb Seha Liga összecsapás nemzetközi ellenőre, Nahcsevszki úr heves gesztikulációkkal érdeklődött, miként lehet az, hogy ők csak tartalékok ebben a sorozatban.

- Szerencsére már ez a probléma is rendeződött- büszkélkedett a két fiatalember. – Hamarosan itt is pályára léphetünk, úgyhogy talán már a jövő héten útra kelhetünk. Örülünk, hogy itt is rutint szerezhetünk, gyakorolhatunk. Minél több nemzetközi összecsapáson fújhatjuk a sípot, annál nagyobb tapasztalatot szerezhetünk.

Marton Balázs és Horváth Péter

Erre szükség is lesz, mert már a sokadik nagy tornán is részt vehet a Horváth-Marton páros. A decemberi magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokságra is megjött nekik a meghívó. Mivel Németh András szövetségi kapitány magyar válogatottja is ott lesz a tornán, ezért a mi „fiaink” az ellenérdekelt csoportok csapatainak meccseit fújják. Görbicz Anitáék minél jobban szerepelnek, a bíróknak annál kevesebb az esélyük érmes meccs vezetésére. Ez már legutóbb is előfordult.

A veszprémi fiatalembereknek egy bánata van, hogy a férfi Európa és világbajnokságon még nem vehettek részt. Egyetlen cél lebeg előttük. Teljesítményükkel kivívni a riói olimpián való részvételt.

FRISSÍTÉS (Magyar Kézilabda Szövetség)

A Magyar Kézilabda Szövetség nagyra tartja a Horváth Péter-Marton Balázs játékvezetői kettős munkáját és eredményeit, hiszen nemzetközileg is az egyik legelismertebb magyar játékvezető-párosról van szó. A duó hazai és nemzetközi munkáját az MKSZ is támogatja minden eszközével. A cikkben szerepelt állítással („Ők a nemzetközi porondon legtöbbet foglalkoztatott hazai kézilabda bírók. Sőt, egyelőre az egyetlenek!) szemben azonban a valóság az, hogy a 2013/2014-es szezonban 7 magyar kettős működött közre európai kupa- és válogatott-mérkőzéseken:

Horváth – Marton (IHF páros) - 7 mérkőzés, ebből 5 BL (női EHF Kupa döntő)

Andorka – Hucker (IHF páros) - 7 mérkőzés, ebből 2 BL

Dobrovits – Tájok - 6 mérkőzés, ebből 4 BL

Bonifert – Oláh - 6 mérkőzés, ebből 2 BL

Herczeg – Südi - 6 mérkőzés, ebből 2 BL (férfi Challenge elődöntő)

B. Pech – Vágvölgyi - 5 mérkőzés, ebből 1 BL

Kékes – Kékes - 4 mérkőzés, ebből 2 BL

A fentiek alapján nyilvánvaló, hogy nem valós az a kijelentés, hogy a Horváth-Marton kettős lenne az egyetlen nemzetközi porondon foglalkoztatott játékvezetői páros.

Az objektivitás érdekében arról is szeretnénk a veol.hu-t tájékoztatni, hogy az elmúlt 2 évben nem a Horváth–Marton páros, hanem a Dobrovits–Tájok játékvezetői páros volt Magyarországon az év játékvezetői párosa, így már csak ezért sem kezelhető „problémaként”, ahogy a cikk állítja, hogy a SEHA Ligában az év legjobb játékvezetői párosa mögött a Horváth–Marton páros 2. számú kettősként szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!