Sport

2014.11.09. 18:55

Kiütötte ellenfelét a BKSE

A fiatal PLER-nek nem volt esélye a Balatonfüredi KSE otthonában vasárnap a kézilabda NB I-ben. A hazaiak úgy nyertek kiütéssel, hogy a második félidőben nem játszottak jól. A BKSE válogatott beállósa megsérült.

Horváth Gábor

BKSE–PLER 29:18 (16:6)
Balatonfüred, 500 néző. V.: Heim, Kiss. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY – IVÁNCSIK T. 5 (3), Vilovski 3, LIGETVÁRI 3, Gerdán, Zdolik 4 (1), KOVACSICS 4. Csere: BORBÉLY (kapus), SZÖLLŐSI 4, Grigoriev 1, Faluvégi 2, Nemes 1, Juhász 1, Vasvári, Gábori, Németh 1. Edző: Csoknyai István. PLER Budapest: Váczi – Gyene 1, Leimeter 1, TÓTH P. 4, Kocsi 1, Rédai 3, Auth. Csere: Tóth M. (kapus), Kemény 2, Farkas, Sinkovits, Bohács 2, LAURENCZ 4 (1), Csontos. Edző: Hutvágner István.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

A fiatal Kovacsics Péter jól és eredményesen kézilabdázott, a szélső négyszer volt eredményes (Fotó: Penovác Károly)

A mérkőzés előtt a szurkolók és a pályán lévők egyperces néma felállással tisztelegtek a balatonfüredi kézilabda megalapítója, a pénteken, 89 éves korában elhunyt Glatz László emléke előtt.

A fürediek válogatott beállósa, Bánhidi Bence bokasérülés miatt nem állt rendelkezésére. Helyére a még fiatalabb, 18 éves Nemes Richárd került a keretbe. Majdnem három percet kellett várni az első gólra, Szöllősi Balázs volt a szerzője, majd Iváncsik Tamás hetesből duplázta a hazai előnyt. A PLER is meglőtte első találatát, de a hazaiak abszolút kézben tartották a meccset, könnyű gólokat lőttek, 10. perc: 6:2.

Egy pillanatig úgy tűnt, a fővárosiak felzárkózhatnak, de nem így történt. Öt gólra nőtt a BKSE előnye, a hazaiak nem játszottak hibátlanul, de hatékonyan védekeztek és Székely Márton is jó teljesítményt nyújtott a kapuban.

A 20. percben 10:4-et mutatott az eredményjelző. Még a szünet előtt tízre nőtt a különbség. Kovacsics rövid idő alatt négyre emelte góljai számát.

A szünetben mindkét szakvezető változtatott csapatán. A játék azonban nem változott, a Füred dominált, 36. perc: 19:8.

Borbély Székelyhez hasonlóan jól védett, támadásban viszont több technikai hiba is becsúszott.

A félidő derekán Zdolik is megkezdte a gólgyártást, 48. perc: 24:12.

A hajrára a PLER az erejével is elkészült, ennek ellenére a hazaiak koncentrációja már messze nem volt teljes, így az igazán nagyarányú kiütés végül elmaradt.

Csoknyai István: – Az első 30 percben azt játszottuk, amit elterveztünk, a második félidőben viszont nem koncentráltunk eléggé.

Hutvágner István: – Erősen tartalékos csapatom ma ennyire volt képes. A második félidővel elégedettebbek lehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!