Sport

2015.02.25. 18:50

Vereséget szenvedett a rangadón a Balatonfüred

A svédországi bravúros EHF-Kupa szereplés után ismét a rosszabbik arcát mutatta a Balatonfüredi KSE. Az NB I-es kézilabda bajnokság rájátszásában csak fellángolásai voltak a balatoniaknak és simán kikaptak a Csurgótól.

B. Virág Rita

BKSE–Csurgó 19:22 (10:11)
Balatonfüred, 400 néző. V.: Bonifert, Oláh. Balatonfüredi KSE: Székely – Iváncsik 4 (1), Vilovski 1, Bánhidi 1, Gerdán, Ligetvári, Bóka 3. Csere: Borbély (kapus), Szöllősi B., GRIGORIEV 5, Győri 4, Juhász 1, Faluvégi, Gábori, Németh B.. Edző: Csoknyai István. Csurgói KK: PALLAG – Gebhardt 3, CAVOR 4, Vadkerti, PORDÁN 4, Lele 2 (1), Gazdag 2 (2). Csere: Herbert, Borsos 1, Ratajec 1, Szöllősi Sz. 3, Nagy, Pukhouski 2. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3.

A hazaiak közül továbbra sem léphetett pályára a sérült Zdolik Bence, valamint Kancel Ottó.

Elrontott támadások után majdnem négy percet kellett várni a rangadó első találatára, amit Pordán szerzett, s Gebhardt szinte azonnal kettőre növelte a különbséget. A fürediek nyolc percig váratták nézőiket. akkor Grigoriev átlövésből szépített (1:3).

Rendkívül tanácstalan volt a Füred támadójátéka, így Lele gólja után (1:5) időkérésre szánta el magát Csoknyai edző. A tanácskozás után Bánhidi hozta közelebb csapatát, de Pordán válasza sem sokat késett. Emberelőnybe került a Füred, Grigoriev használta ki, majd Győri szép betörését követően (4:6) Sótonyi mester is magához rendelte övéit.

Az újabb hazai emberelőny alatt sem tudott a BKSE közelebb férkőzni ellenfeléhez, sőt Pordán lefordulásával 5:8-ra alakult az állás. Ekkor azonban egy remek szériával gyorsan visszajött a meccsbe a Balaton-parti gárda (8:8). Két védelmi hiba után megint a Csurgó került előnybe, de Grigoriev és Bóka nem hagyta annyiban. A félidő zárása előtt Szöllősi Sz. szerzett minimális előnyt csapatának.

Iváncsik büntetőjével vette kezdetét a második felvonás, Cavor gólja következett, aztán hosszabb időre lestoppoltak a csapatok. Kisebb kakaskodás után Iváncsik és Vadkerti is két percet kapott, majd Borsos rángatta meg Grigorievet, s ő is mehetett pihenni. Öt perces góltalanság után újra beindultak a csapatok. A Füred végig ott lihegett a Csurgó nyakán, ám mindig becsúszott egy pici hiba, s így csak a döntetlenért harcolt. Ligetvári kiállítása jókor jött a vendégeknek, újra elléptek hárommal (46. perc: 13:16). Gebhardt góljával úgy tűnt, eldőlt a két pont sorsa, főleg, hogy Borsos két perces büntetése alatt csupán Juhász tudta betuszkolni a kapuba a labdát.

A Füred utolsó fellángolásból még kettőre feljött, de Sótonyi időkérése megtörte a lendületet és a Csurgó bebiztosította győzelmét.

 

A füredieknek esélye volt a fordításra

Csoknyai István: – Élvezetes, jó mérkőzést láthattak a semleges drukkerek. Nekünk azonban fáj a vereség. Volt sanszunk a fordításra, ám rendre belehibáztunk és a Csurgó rutinosan kihasználta ezt, megérdemelten nyert.

Sótonyi László: – Véleményem szerint jó játékkal kezdtük a playoffot, tanultunk a kupafiaskóból, büszke vagyok a csapatomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!