Sport

2015.03.13. 10:20

Horváth Ferenc a jiu jitsu Európa-bajnokságon korosztályában III. helyezést ért el

Csabrendek - A legfiatalabb magyar versenyző a 16 éves gimnazista, Horváth Ferenc a lisszaboni nyílt jiu jitsu Európa-bajnokságon korosztályában III. helyezést ért el.

Tóth B. Zsuzsa

Feri még 2012 telén tévedt le első Brazil Jiu Jitsu edzésére, Molnár Gáborhoz a sümegi Harcművészeti Akadémiára.

- Furcsa és ismeretlen, mégis vonzó volt számomra ez a sportág. Az idő múlásával megszerettem és jöttek edzésen a sikerélmények. A jitsu révén szerzett egyik kedves barátom, Mihályfi Ákos, akivel sikerült az állóharcot is megismernem. Sőt, bemutató - MMA szabályrendszerben - mérkőzésen is szerepeltem. A brazil jiu-jitsu annyira az életem részévé vált, hogy oktatóm, Molnár Gábor bíztatására elkezdtem versenyekre járni - mondja Feri.

A korosztályában először kisebb, majd egyre rangosabb sikereket ért el. 2014. novemberében megnyerte a X. Hungarian Open-t. Ezt követően Zé Radiola szemináriumán megkapta a kék övet, és egy új út nyílt meg előtte. Lehetőség a nemzetközi megmérettetésre.

A csabrendeki fiatalember, Horváth Ferenc bronzérmet szerzett
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Feri édesapja és néhány támogató segédletével részt vehetett január végén a Portugáliában megrendezett Európa-bajnokságon. A nemzetközi verseny jelentőségét mutatja, hogy több mint 3400 volt a nevezők száma. Magyarországról 38-an utaztak a megmérettetésre. A Dunántúlról (többek között Veszprémből és Sümegről) nyolcan vágtak neki a nagy útnak, közülük, és az eddigi Európa-bajnokságon részt vett magyar mezőnyből, Feri legfiatalabbként.

Az öt napos küzdelem sok izgalmat tartogatott számukra. A tizenegy magyar éremből hatot ők hoztak el.

Gábor két bronzérmet szerzett súlycsoportjában, és egyet súlycsoport nélküli versenyben. Feri korosztályában III. helyezést ért el, annak ellenére, hogy az elődöntők során lesérült. A sok munka tehát meghozta a gyümölcsét, a színvonalas nemzetközi versenyen felállhatott a dobogóra.

- Nem szeretnék leragadni itt, és eltelni ezzel az eredménnyel. Ha lesznek támogatók és segítők, szívesen járnám tovább a megkezdett utat, hogy további dicsőséget szerezzek. Távolabbi terveim között szerepel, hogy márciusban a München Open-en elinduljak, majd nyáron részt vegyek egy edzőtáboron Rioban - sorolja Feri, aki nagyon hálás az eddigi sok segítségért, tanításért, támogatásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!