Sport

2015.04.25. 19:22

Lombard Pápa–Szombathelyi Haladás: Góleső és pontosztozkodás a kiesési rangadón

Négy gól, feszült hangulat, jó iram – igazi rangadót játszott egymással a Lombard Pápa és a Szombathelyi Haladás szombaton a Perutz Stadionban a labdarúgó NB I 25. fordulójában.

Polgár Tibor

Lombard Pápa–Szombathelyi Haladás 2:2 (2:1)
Perutz Stadion, 1500 néző. Vezette: Kassai Viktor (Ring, Georgiou).
Lombard Pápa: Szűcs – Zulevs, Jagodics B., Csizmadia, Frizoni – Pongrácz, Völgyi, Randlejovic, Yannick – Seye, Popin. Megbízott edző: Kovács László.
Szombathelyei Haladás: Gyürü – Angyal, Jagodics M., Devecseri, Jánvári – Schimmer, Németh M., Iszlai, Bühler – Halmosi, Radó. Megbízott edző: Kuttor Attila.
Csere: Yannick helyett Juhász a 46., Zulevs helyett Ahodikpe a 76., Frizoni helyett Király a 78., illetve Halmosi helyett Rocchi a 78., és Bühler helyett Alcibiade a 86. percben.
Gólszerző: Popin a 4., Seye a 8., illetve Jagodics M. a 16., és Radó a 49. percben.
Sárga lap: Randlejovic a 21., Csizmadia az 51., Popin a 69., Seye a 84., Juhász a 92., illetve Iszlai a 13., Devecseri a 48., Radó a 61., és Rocchi a 88. percben.

A mérkőzés elején az volt az ember érzése, Kovács László „vért itatott” a pápaiakkal az öltözőben, Csizmadiáék rögtön támadólag, egészséges agresszivitással és elsöprő lendülettel léptek fel ellenfelükkel szemben. Mindez álomszerű kezdést eredményezett a Lombard számára: a 4. percben Pongrácz jobb oldali beadását Sasa Popin 5 méterről, középről a jobb felső sarokba bólintotta, 1:0. A hazaiak támadásban maradtak, a 8. percben Mouhamadou Seye labdát kapott a szombathelyi tizenhatoson belül, és balról, éles szögből a hálóba lőtt, 2:0. A vendégek érezhetően megzavarodtak az intenzív Lombard-rohamoktól, no meg a gyorsan bekapott góloktól.

A 16. percben Németh Márió 26 méterről eleresztett szabadrúgása a jobb oldali kapufáról kipattant a mezőnybe, Jagodics Márk pedig jókor volt jó helyen és 7 méterről a hálóba vágta a labdát, 2:1. A váratlan szépítéstől vérszemet kaptak a Vas megyei zöld-fehérek, akik átvették a játék irányítását. A 23. minutumban kis híján az egyenlítés is összejött nekik, azonban Radó bombája a lécen csattant. Kifejezetten jó iramú, látványos, változatos meccset láthattak a Perutz Stadionba kilátogató szurkolók. Az első félidő utolsó harmadára fokozatosan csökkent a tempó, miközben újabb komoly helyzet már nem alakult ki a szünetig.

A fordulás követően folytatódott a nyílt sisakos játék. A 49. percben Radó András egy gyors kontra végén kilépett a védők közül, begyalogolt a tizenhatoson belülre és kifutó Szűcs felett a léc alá emelt, 2:2. Az 55. minutumban Iszlai 17 méterről kevéssel a jobb kapufa mellé tüzelt. Ahogyan telt az idő, egyre inkább érződött a pályán a mérkőzés tétje, leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 75. percben Randlejovic 18 méteres lövését Gyürü szögletre mentette, majd a sarokrúgás után a szombathelyi kapus kivédte Seye közeli ziccerét is. Kevéssel a vége előtt Juhász ígéretes helyzetből fölé durrantott, az eredmény pedig már nem változott. A két csapat maradt egymás mellett, azonos pontszámmal a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!