Sport

2015.05.15. 15:32

Balaton Regatta: A veszprémiek lettek a befutók

A veszprémi csapatok jeleskedtek az idei Balaton Regattán. A borús idő sem tántorította el a versenyzőket a kihívástól.

Prevics Éva

Valaki forró teával, más hideg sörrel gyűjtött erőt a hűvös időben a futamokhoz. A versenyzők mellett sok szurkoló is eljött a balatonalmádi kikötőben rendezett Balaton Regattára, ahol a Pannon Egyetem veszprémi és keszthelyi diákjai valamint tanárai mérték össze edzettségüket.

Gelencsér András professzor a megnyitó beszédében elmondta: a Balaton Regatta egyidős a Pannon Egyetemmel, hiszen akkor hívták életre, mikor a veszprémi és keszthelyi kar egyesült. Úgy fogalmazott: ez az egyetem majálisa, szorgalmi időszak után és a vizsgaidőszak előtt egy kellemes közös program a diákok és a tanárok számára.

Gombás Kornél az egyetem kommunikációs munkatársa a Naplónak azt mondta: fontosak a hasonló rendezvények, melyek még vonzóbbá teszik az egyetemet a jelentkezők számára. Lényeges, hogy az intézmény olyan programokat kínáljon, melyek máshol nincsenek.

A regatta induló felcsendülése után elstartoltak a versenyzők. A tíz fős hajókban ezer métert kellett evezniük. Az indulók a Naplónak elmondták: sokat edzettek a megmérettetésre, télen például ergométeren tartották formában magukat, jó időben a tavon pedig általában akkor tudtak gyakorolni, mikor mindenki ráért, vagyis legtöbbször hajnalban.

Az egyetem tanárai, munkatársai és a diákok külön versenyeztek és a nők és férfiak is más-más hajókban ültek.Végül a veszprémiek nyerték a senior női, senior férfi és junior fiú kategóriát a keszthelyiek pedig a junior lány kategóriában jeleskedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!