Sport

2015.05.20. 10:09

Csodára várnak a pápai focicsapatnál

Nagyon úgy tűnik, már csupán a becsület viszi előre a labdarúgó NB I-ben sereghajtó Lombard Pápa csapatát és alkalmazottait.

Polgár Tibor

A már-már kilátástalan pénzügyi helyzetben lévő futballklub tetemes adósságot halmozott fel, így nem is kapott indulási jogot a következő élvonalbeli szezonra. Ennek ellenére a pápai focisták nem dobták a be a törölközőt, valamennyien úgy döntöttek, tisztességesen befejezik a mostani bajnokságot. Sokan bizonyára még reménykednek a kedvező fordulatban, ám az idő vészesen fogy.

Persze korábban is történtek már csodák, jelenleg pedig a szebb napokat is látott Perutz Stadion környékén ebben bízik játékos, klubvezető, valamint szurkoló egyaránt. Talán a legnagyobb kérdés az, hogy a 2015/2016-os idényben melyik osztályban indulhat el a pápai labdarúgócsapat.

(Fotó: Polgár Tibor)

Szemán György, a Lombard klubigazgatója a rajtengedélyhez szükséges klublicenc hiányával kapcsolatban a Naplónak szűkszavúan annyit mondott: elvégezték a kellő egyeztetéseket, és megfellebbezik a Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottságának legutóbbi döntését. Vagyis a klubvezetés még bízik benne, hogy a szövetség május 26-ai végleges döntése kedvező lesz számukra.

Tehát a klubvezetés a zöld asztal mellett a harcol, a labdarúgók a pályán igyekeznek kihozni a maximumot a borzasztóan nehéz helyzetből, a szurkolók pedig reménykednek, hogy nem szűnik meg Pápán a felnőttlabdarúgás. A csapat leghűségesebb drukkerei a kedd késő délutáni tréningről sem hiányoztak. Az edzést egy kis mennydörgés és rövid zárpor vezette fel, mintha az égiek is a Lombard körüli visszásságokra akartak volna utalni. Aztán amire kijöttek az öltözőből a játékosok, már kiderült az idő, de ettől még nyoma sem volt jókedvnek az edzőpályán.

(Fotó: Polgár Tibor)

A törzsszurkolók, Hencz Károly, Nagy Árpád, Orbán János, Polgár Gyula és Szigeti Imre csalódottan elemezték a jelenlegi helyzetet. Leginkább a házi őrizetben lévő klubtulajdonost, Bíró Pétert kárhoztatták. Mint ismert, az üzletember ellen négymilliárd forintnyi kárt okozó csalás gyanúja miatt nyomoznak a hatóságok, és a drukkerek által „kirótt” legenyhébb büntetés a többéves börtön volt számára. – Úgy fest, Bíró Péter teljesen tönkretette a pápai futballt – mondta egyikük.

Emellett egybehangzóan állították, a játékvezetők is rendre téves ítéletekkel sújtották a Lombard Pápát: meg nem adott tizenegyes, lesállásról kapott gól, érvénytelenített szabályos találat. Többen mondták azt is, sajnos nem új keletű dolog a pénztelenség a klubnál, de ez most már odáig fajult, hogy játékosokat tettek ki az albérletükből, némelyeknek ennivalóra sincs pénzük.

Orbán János, Hencz Károly, Polgár Gyula, Nagy Árpád és Szigeti Imre (balról jobbra) pápai törzsszurkolók roppant csalódottak a futballklub körül kialakult már-már kilátástalan helyzet miatt. Nagyon szeretnék, ha nem szűnne meg a városban a labdarúgás a felnőttcsapatnál (Fotó: Polgár Tibor)

– Minden edzésen itt vagyunk, a srácok elmondják nekünk a gondjaikat – tárta szét a karját Polgár Gyula. Társaival hozzáteszi, különösen dühítő, hogy mindezen nehézség ellenére egy kis szerencsével akár öt-hat ponttal is állhatna több a csapat neve mellett, amivel minden bizonnyal meglenne a bennmaradás – papíron, ugyanis az NB I-es licenc már más kérdés. Viszont pletykaszinten hallani befektetőjelöltről, ám a várva várt megmentő minden bizonnyal csak egy első osztályú csapatra lenne hajlandó komolyabb összegeket áldozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!