Sport

2015.06.18. 15:35

Hazai úszónak is szurkolhatunk a világkupa-sorozat következő állomásán

Balatonfüred - A magyar csapatból a Balaton Úszó Klub versenyzőjének, Rákos Patrikért szoríthatunk a hétvégén.

Heffler Péter

Ászok is vízbe szállnak 

A rendezők tájékoztatása szerint a nyíltvízi úszás legnagyobb ászai is vízbe ugranak a hétvégi világkupafutamon.

Hétvégén az úszásé lesz a főszerep Füreden, 2013 és 2014 után idén is megrendezik a Magyar Úszás Napját, mely egyben a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának következő állomása. A rendezők tájékoztatása szerint világ- és Európa-bajnokok sora nevezett a versenyre, a Balaton vize pedig az ÁNTSZ-nél kiváló besorolású.

A Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint Magyarországon még sohasem gyűlt össze ilyen erős mezőny a nyíltvízi szakágban. A legnagyobb név kétségkívül a görög Szpiridon Dzsanniotisz, aki a legutóbbi két világbajnokságon megnyerte a tíz kilométert. A magyar csapatot Gyurta Gergely, Kiss Attila, Orosz Ádám, Székely Dániel és a Balaton Úszó Klub versenyzője, Rákos Patrik alkotja majd, míg a nőknél Risztov Éva mellett Olasz Annának, Kiss Nikolettának és Szilágyi Nikolettának lehet szurkolni a hétvégén.

Szombaton 9.30 órakor startol majd Balatonfüreden a tíz kilométeres táv férfi mezőnye
Archív fotó: Penovác Károly

A tavalyi versenyre talán mindenki emlékszik, amikor a Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó Európa Kupa-versenyen, illetve a több mint háromezer amatőr és profi sportoló részvételével megtartott Samsung Olimpiai Úszófesztivál után többen is megbetegedtek. Akkor Risztov Éva mellett a verseny férfi győztesét, Gyurta Gergelyt is kórházba kellett vinni.

Arról, hogy milyen óvintézkedéseket tettek a szervezők az idei verseny előtt még nem kaptunk tájékoztatást, de a Balaton vizének minőségéről, ami a legfrissebb felmérések szerint kiváló besorolású az ÁNTSZ honlapjáról tájékozódtunk.

A szombati program:

9:00 - Megnyitó

9:30 - 10 km férfi rajt

9:40 - 10 km női rajt

13:00 - Olimpiai Úszó Fesztivál amatőr rajt

A vasárnapi program:

9:00 - 5 km, felnőtt férfi és ifjúsági fiú rajt

9:10 - 5 km, felnőtt női és ifjúsági lány rajt

10:40 - 7.5 km junior férfi rajt

10:45 - 7.5 km junior női rajt

10:50 - Eredményhirdetés 5km

12:30 - Eredményhirdetés 7.5km

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!