Sport

2015.06.15. 12:37

Úszás Napja idén is - Szombaton nyíltvízi úszó világkupa futam Balatonfüreden

Balatonfüred – A rendezők tájékoztatása szerint a sportág ászai is vízbe ugranak a szombati világkupa futamon.

Heffler Péter

A hétvége mindkét napján az úszásé lesz a főszerep Balatonfüreden, hiszen 2013 és 2014 után idén is megrendezik a Magyar Úszás Napját, mely egyben a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának következő állomása is. A rendezők tájékoztatása szerint Világ- és Európa-bajnokok sora nevezett a balatonfüredi versenyre. A hazai szövetség tájékoztatása szerint Magyarországon még sohasem gyűlt össze ilyen erős mezőny ebben a szakágban. A legnagyobb név a görög Szpiridon Dzsanniotisz, aki a legutóbbi két világbajnokságon megnyerte a tíz kilométert, de szintén nagy név a „szakmában” a tavalyi öt kilométeren Európa-bajnok Daniel Fogg, vagy a németek világbajnoka Christian Reichert, akárcsak az olasz Simone Ruffini, a világkupa argentínai idénynyitójának nyertese, illetve az ausztrál Rhys Maynstone, aki legutóbb Új-Kaledóniában végzett az élen. A nőknél a legnevesebb induló az olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes Risztov Éva, míg a külföldiek közül kiemelkedik a brazilok kiválósága, a tavaly a világ legjobbjának választott, összetett világkupa-győztes Ana Marcela Cunha és a britek 2009-ben és 2011-ben tíz kilométeren világbajnok klasszisa, a pekingi olimpiai ezüstérmes Keri-Anne Payne.

A Magyar Úszás Napját június 20-án szombaton rendezik meg Világkupával egybekötve a Balaton-parti városban
Fotó: Archív/Penovác Károly

A magyar csapatot Gyurta Gergely, Kiss Attila, Orosz Ádám, Székely Dániel, és a Balaton Úszó Klub versenyzője Rákos Patrik alkotja majd, míg a nőknél Risztov Éva mellett Olasz Annának, Kiss Nikolettának és Szilágyi Nikolettának lehet szurkolni. Szombaton 9.30 órakor startol a tíz kilóméteres táv mezőnye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!