Sport

2015.07.10. 13:43

Idén már győzni jön - Klausz Kristóf Veszprémben a Renault Clio R3-mal indul

Veszprém - A tizenkilenc esztendős pápai pilóta a tavalyi kategória negyedik helyezés után, idén már győzni szeretne.

Heffler Péter

Szombaton rajtol a huszonkettedik Veszprém Rali, melynek kapcsán a hét minden napján bemutattunk egy neves pilótát, aki ott lesz a rajtrácson. Ezúttal ismét egy hazai versenyzőt ismerhetnek meg közelebbről olvasóink, a tizenkilenc esztendős pápai pilótát, Klausz Kristófot.

-Hányadik Veszprém Ralidra készülsz? Hogy szerepeltél a korábbiakon?

-A mostani a második veszprémi futamom lesz, tavaly indultam először. Tetszett a pálya, és annak ellenére nagyon jól éreztük magunkat, hogy egy defekt alaposan elszúrta a versenyünket. Végül kategória negyedik helyezést értünk el. Szerettünk volna feljönni a második helyre, de elmaradt az utolsó szakasz, így már nem volt alkalmunk ledolgozni a hátrányt.

-Mennyire vagy elégedett az eddigi szezonnal?

-A magyar bajnokságban jól állunk, a 2WD-s pontvadászatot jelenleg vezetjük. Sajnos a Fehérvár Ralin volt egy borulásunk, amit megsínylett az autó, de ennek ellenére sikerült nyerni. Miskolcon volt egyedül egy olyan technikai problémánk, ami kihatással volt az évre, hátrébb is kerültünk miatta, ez egy kicsit nehezítette a szezont. Azonban eddig elégedett vagyok ezzel az évvel!

-Idén két autóval versenyzel, egy Peugeot 208 R2-vel, és egy Renault Clio R3-mal. Mi a különbség köztük?

-A futóművét tekintve kissé gyengébb a Renault, ami azért nagyon sokat számít, ellenben motorerőben talán valamivel erősebb. Ez a kanyar utáni kigyorsításoknál kompenzálja a futómű beli hátrányát a Clionak.

Klausz Kristóf akárcsak a többi hazai futamon, a Veszprém Ralin is a kettőszázharminc lóerős Renault-val versenyez majd. Fotó: Klaus Motorsport

-Aszfalton, vagy murván szeretsz jobban autózni?

-Nem tudom megmondani, hogy melyiken jobb versenyezni. Minden attól függ, hogy éppen melyikhez vagyok hozzászokva. Igazából mindegyik pályának megvannak a maga szépségei.

-Hogy készültél a versenyre?

-Csütörtökön volt egy tesztünk, ahol próbálgattuk a beállításokat, illetve a gumikat. Azt hiszem sikerült eltalálni mindent, és remélem, hogy ez a hétvégén is bebizonyosodik.

-Mit vársz a mostani futamtól?

-Azt gondolom, hogy nem lesz könnyű dolgunk, izgalmas, nagy csatákra van kilátás hétvégén, de a célunk egyértelműen csakis a győzelem lehet az idei Veszprém Ralin.

-Két autóval versenyzek idén ,de a Peugeot-ot csak az Eb-futamokon használom, míg a magyar bajnokságban a Renault Clio R3-assal indulok, ami egy kétkerék meghajtású, szekvenciális váltóval felszerelt, nagyjából kettőszázharminc lóerős autó - mondta a versenygépéről Klausz Kristóf, aki még elárulta, hogy feltételezhetőleg a szezon végéig versenyez a Renault-val, és jövőre már csakis a Peugeot-ra koncentrál majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!