Sport

2015.09.20. 16:35

Húsz perc izgalom - A veszprémi és a pápai focicsapat kemény derbit játszott

Veszprém - Nem kímélte egymást a Veszprém és a Pápa a foci megye I hatodik fordulójának legnagyobb rangadóján. A második félidő közepéig sima volt a meccs, aztán egy csapásra megváltozott a játék képe.

Horváth Gábor

VLS-Pápai Perutz 3:1 (1:0)
Veszprém, 400 néző. Vezette: Lovasi István. Gól: Burcsik Martin (10, 50), Marosvölgyi Tamás (88), illetve Venczel Zoltán (65).
VLS Veszprém: Kökény Viktor - Tálos Dávid, Domján Roland, Bognár Péter, Zachán Péter (Lübkemann Fred) - Simon Benjamin, Meiczinger Bence (Zömbik Dávid), Burcsik Martin, Horváth Valentin (Hoffer Levente) - Csordás Máté (Marosvölgyi Tamás), Szűcs Adrián (Szabó Patrik). Edző: Kozma Csaba.
Pápai Perutz Futball Club: Szíjártó Kristóf - Palkovics Ádám (Páli Márk), Venczel Zoltán, Horváth Ádám (Grőber Bence), Ughy István (Erdősi Bence) - Szabó Bálint (Kálmán Norbert), Mészáros Dávid, Orovecz András, Györkös Zoltán - Badics Patrik (Forsthoffer Ákos), Szabó Bence. Edző: Marton Miklós.

Ragyogó napsütésben, és igen nagy szélben rendezték meg a játéknap legjobban várt találkozóját. A Jutasi úti műfüvesre igazi futballhangulat költözött, több százan voltak kíváncsiak, mire megy egymással a két városi csapat.

Az eddig szárnyaló Veszprém várta esélyesként az összecsapást és ez mindjárt az első percekben megmutatkozott. A 10. percben Burcsik Martin gyönyörű átvétellel került ziccerbe két védő között és nem is hibázta el a helyzetet, 1:0.

A folytatásban továbbra is támadólag lépett fel a Veszprém, amely többször is kapujához szegezte a vendégeket, ám a szünetig már nem sikerült a kapuba találnia. A Perutz FC nem sokat birtokolta a labdát, kontrázni sem nagyon tudott, ám összességében jól állta a rohamokat.

A második félidőben egy még harapósabb Veszprém lépett pályára, a hazaiak letámadtak és az 50. percben Burcsik duplázta meg csapata és saját maga találatait, 2:0.

A bakonyiak lelkes szurkolóik legnagyobb örömére abszolút uralták a játékot, ám a 65. percben váratlan dolog történt, betalált az addig helyzetig sem nagyon jutó Pápa. Kökény, aki valószínűleg azt gondolta, hogy a Veszprém kapusának lenni a legunalmasabb dolog a megye I-ben, valóban bele is aludt a meccsbe, határozatlan volt, és hagyta kapujába pattogni Venczel Zoltán labdáját, 2:1.

A vendégeket felhozta a találat, megváltozott a játék képe, a Perutz bátrabban támadott, többet ütközött és hatékonyabban játszott. A vendégszurkolók is rázendítettek.

A nagy rohamozásnak persze megvolt a veszélye, kimarad vendéglehetőségek után a másik oldalon a jól játszó Horváth Valentin középre adott labdáját Marosvölgyi Tamás juttat a hálóba, 88. perc: 3:1.

Ezzel el is dőlt a meccs. A Veszprém teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot, de a Perutz is dicséretet érdemel, szívósan, jól küzdött. A meccs egyébként szikrázóan kemény volt, és az iramra sem lehetett panasz, a szép megoldásokkal azonban nem kényeztették el a csapatok a szépszámú nézősereget.

Jók: Burcsik, Meiczinger, Horváth V., ill. Szíjártó, Orovecz.

Kozma Csaba: - Öt perctől eltekintve lehoztuk a mérkőzést. A különbség nagyobb volt, mint amit az eredmény tükröz.

Marton Miklós: - A jobb, összeszokottabb csapat nyerte meg a mérkőzést. A máosdik félidőben mindent megtettünk a döntetlenért, de sajnos nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!