Sport

2015.10.24. 11:01

Zsáknyi úszó érem

Megyei körkép – Összesen harminckilenc érmet gyűjtöttek a megye úszó klubjai az új évadot nyitó, szombathelyi nemzetközi úszó versenyen.

Heffler Péter

A Szombathelyi Vízmű SC úszó szakosztálya immáron tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Claudius Alpok Adria elnevezésű nemzetközi úszóversenyt. A szép hagyományokkal rendelkező kétnapos megmérettetés rendre az őszi évad első versenyei között szerepel, és most is az első állomás volt a megye úszó klubjai számára az új idényben. Közel kétszáz fiatal úszó állt rajtkőre, akik között a Balaton Úszó Klub, a Pápai SE, a Rája 94 Úszó Klub Ajka és a Vidra SE csapatai remekül rajtoltak, és számos éremmel térhettek haza. A Balaton Úszó Klub versenyzője, Rasovszky Kristóf két első, négy második és egy harmadik helyezéssel, Végh István két első és egy második, Mátrai Roland négy első, illetve egy-egy második és harmadik hellyel zárt. Mayer Levente és Áment Balázs egy aranyat és egy ezüstöt, Bathó Marcell két ezüstöt és egy bronzot, míg Bokányi Barbara egy bronzérmet gyűjtött.



Edzőjük, Szokolai László elégedetten is nyilatkozott a versenyről: A Balaton ÚK versenyzői az éremtábla előkelő, harmadik helyén végeztek, ami jó kezdés, hiszen egy hónapja kezdtük a nyári szünet utáni munkát. Külön örömteli, hogy a két magyar válogatott úszó, Rasovszky Kristóf, és az egy hónapja hozzánk igazolt Végh István is jó formában versenyzett. A gyermek bajnok, Áment Balázs a nyári bajnoki időeredménye közelében úszott, és kiválóan szerepelt Mátrai Roland is. Az eredmények bíztatóak az egy hónap múlva esedékes Rövidpályás Magyar Bajnokság előtt – mondta Szokolai László.

Szintén remekelt a Kenyeres Tibor vezette Vidra SE, melyben Csíki Lilian két-két ezüstöt, illetve bronzot, Orbán Alexandra három bronzot, és Kapus Zsófia egy bronzérmet szerzett. A Rája 94 Úszó Klubnál Szóka Júlia kétszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, mellette háromszor másodikként, illetve egyszer harmadikként csapott célba. Farkas András tanítványa ráadásul a legjobban teljesítő 2005-ben és később születetteknek járó kupát is elhódította. Ezen felül Munkácsy Menta két bronzot, Cser Dávid, illetve Kun Szabó Fanni pedig egy-egy ezüstöt szerzett még.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!