Sport

2015.11.02. 09:43

Balatonalmádi karatékák érmei a szerbiai világbajnokságon

Balatonalmádi – Négy érmet szereztek a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület (Nippon Dojo) karatékái a Szerbiában megrendezett shotokan karate-világbajnokságon.

Polgár Tibor

Szabadkán 34 ország legjobbjai, több mint 1200 sportoló mérte össze tudását az egyes korosztályokban. A sensei Rézmüves Miklós edző által vezetett balatonalmádi csapat hét versenyzővel nevezett a magas színvonalú világeseményre, melyen érmekkel, kupákkal gazdagodtak a Balaton-parti fiatalok. Morvai Anna kumitében (küzdelem) ezüstérmet szerzett korcsoportjában. Csontos Tamás ugyancsak kumitében bronzérmes lett. Szombathelyi Klaudia a magyar szövetségi SKDUN-válogatott tagjaként csapatküzdelem verseny-számokban kétszer állt dobogóra, mindkétszer bronzérmet akasztottak a nyakába. Kiss Maja kata (formagyakorlat) versenyszámban negyedik helyezést ért el.

A balatonalmádi katatékák kiválóan szerepeltek a szerbiai világbajnokságon
Fotó: Nippon Dojo

A Nippon Dojo többi versenyzője, Pahola Eszter, Varga Orsolya és Rézmüves Ádám versenyszámaikkal ugyancsak bekerültek a nyolcas döntőkbe. Varga Orsolya felnőtt fekete öves női kata versenyszámban a népes mezőnynek a legjobb eredményt elért magyar versenyzője volt. – Minden versenyzőnek gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rájuk ezért a fantasztikus teljesítményért – fogalmazott Rézmüves Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!