Sport

2015.11.20. 17:02

Magyar bajnoki címet szerzett a fiatal balatonalmádi karatéka

Balatonalmádi - Remekül helytállt a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület (Nippon Dojo) kilenc karatékája az ország legnagyobb karateversenyén. Ketten közülük dobogós helyezéseket szereztek.

Polgár Tibor

A Magyar Karate Szakszövetség Eger városában rendezte meg a Shotokan Karate Ippon-Shobu Magyar Bajnokságot. A rangos hazai versenyre 43 egyesületből 282 sportoló nevezett. – Egyesületünk kilenc versenyzővel vett részt az ország legnagyobb megmérettetésén. Karatékáink remekül helytálltak a rendkívül erős mezőnyben, két versenyzőnk dobogós helyezést ért el.

Kiss Maja és Szombathelyi Klaudia, a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület kiváló karatékái
Fotó: Rézmüves Miklós

Kiss Maja a 10 éves korosztályban, egyéni kata (formagyakorlat) versenyszámban aranyérmet, ezzel együtt pedig magyar bajnoki címet nyert. Emellett egyéni kumite (küzdelem) versenyszámban bronzérmes lett. A 16 esztendősök mezőnyében Szombathelyi Klaudia egyéni kumite versenyszámban harmadik helyezést ért el – tájékoztatta a Naplót Rézmüves Miklós ötdanos karatemester, a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!