Sport

2015.11.21. 09:52

Sasszemű játékvezető a Pápa-Baja kosármeccsen

Pápa - Nagyot küzdött a Concordia Motax Pápa a Baja ellen a férfi kosárlabda NB I/B-ben, ám egy vitatható játékvezetői ítélet eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét.

B. Virág Rita

Concordia KC Motax Pápa-Bajai Bácska FKE 85:95 (21:30, 23:19, 28:20, 13:26)
Pápa, 250 néző. V.: Surányi, Kulcsár, Bognár.
Concordia KC Motax Pápa: Bereczki 12, Szanati 20, Puszta 32, Keresztes 6, Horváth 3. Csere: Ács 1, Pölöskei, Fülöp, Vajda B., Perger 1, Hole 2. Edző: Vajda József.
Bajai Bácska FKE: Ágfalvi 18/6, Délity 18/15, Katyanszki 14, Fehér 7, Szabó. Csere: Franczva 16, Braun 4, Koller 7/6, Pálkerti T. 11/3. Edző: Kajtár Zsolt.

A sérülésektől, betegségektől tizedelt Pápa ellen jól kezdett a Baja: minden távoli kísérlet célba ért és a gyenge hazai védelem kilenc pontos hátrányba került a negyed végére (21:30).

A második negyedben Szanati jól irányított, lendületes támadásokat vezetett a Pápa és a félidő végére sikerült csökkenteni a különbséget (44:49).

A harmadik játékrészben új arcát mutatta a Concordia: remek játékkal nemcsak kiegyenlített, hanem átvette a vezetést (79:74). Kulcsár játékvezető azonban sorsdöntő ítéletet hozott: a félpályáról faultot ítélt a palánk alatt küzdő Keresztes ellen, aki ezzel begyűjtötte ötödik faultját és kiszállt a játékból. A pápaiakat érzékenyen érintette egyik legjobbja elvesztése (81:81).

Az utolsó negyedben vitatható ítélek után a Baja jött ki jobban a büntető párbajból, és így meg is nyerte a mérkőzést.

A sok beteggel felálló pápaiak mindent megtettek a győzelemért, de kívülálló okok miatt sajnos ez most nem valósulhatott meg.

Vajda József: - Amíg teljes csapattal voltunk, a gyenge kezdés után sem vetett vissza minket, képesek voltunk felállni és a vezetést is átvettük. Keresztes elvesztése után már nem a saját kezünkben volt a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!