Sport

2016.01.21. 09:11

Miért üvöltözött a kapitány?

Dusebajev kapitány kikelt magából. Ennek több oka lehet, s a legrosszabb verzió rettentő Eb-folytatást előjelez...

Horváth Gábor

Vajon miért üvöltözött a magyar televízió kamerája előtt Talant Dusebajev, a magyar férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitánya? Verziók.

1. Nem mindegy? Mi is üvöltöztünk volna a helyében. A dánok elleni meccset rossz volt szurkolóként nézni, a kispadról még kegyetlenebb érzés lehetett.

2. Azért volt mérges, mert megbukott a taktikája, ellenfelünk játszi könnyedséggel kézilabdázott, míg mi görcsösen, rosszul.

3. A játékosok miatt volt dühös, gyengén, formán kívül teljesítettek.

4. Tehetetlen. Nincs meg az összhang a csapattal, ő Ferrari vezetésére készült, most döbbent rá, hogy Trabantban ül.

Az utolsó verzió a legrosszabb, hiszen ez azt jelenti, hogy nem alkalmas a posztra, de egy Európa-bajnokság kellős közepén nem lehet felmondani. Ha így van, még rosszabb folytatás vár ránk a kontinenstornán, amelyen már messze nem az olimpiai részvétel, vagy a csapatépítés, hanem a becsület a tét.

Ebben pedig ismét egymásra találhat kapitány és legénysége, ha másért nem, a becsületért mindenkinek komoly érdeke küzdenie.

Az akarat nem kérdés, bízzunk benne, végre meglesz az egység a taktika, a felállás, valamint a játékosok valódi tudása, formája között.

Péntek este a németek ellen sok minden kiderül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!