Sport

2016.02.18. 01:13

Olimpiai futónap vasárnap

Veszprém - Új helyszínről, az egyetemi stadiontól rajtol el vasárnap 11 órakor a K&H olimpiai futónap mezőnye, hogy megtegye a három kilométeres távot.

B. Virág Rita

Május 9-én, vasárnap immáron ötödik alkalommal szervezik meg a veszprémi olimpiai futónapot a királynék városában. A belvárosi felújítási munkálatok miatt ezúttal nem a megszokott helyszínen, az Óváros téren, hanem az egyetemi stadionnál jelölték ki a rajt- és célterületet.

A táv viszont nem változik, most is három kilométer vár a nevezőkre, amit a stadion, Wartha V. u., Móricz Zs. u., Nárcisz u., József A. u., Szegfű u., Kinizsi P. u., Pázmándi u., Kiskőrösi u., Stadion u., Stadion köz, stadion útvonalon tesznek meg a közös bemelegítés után. Az útvonalon részleges útlezárások várhatóak, ezért a szervezők az arra járók türelmét kérik.

Minden résztvevő emblémázott, kék színű pólót kap ajándékba, a célban pedig befutócsomag vár rájuk.

Ahogy korábban, úgy most is külön díjazzák azokat a veszprémi és Veszprém környéki iskolákat, akik létszámuk arányában a legtöbb futót, de minimum ötven főt neveznek be. Mindkét kategóriában az első helyezett 30, a második 20, a harmadik 10 ezer forintos sportszervásárlási utalványt nyer.

Címkék#K#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!