Sport

2016.03.24. 15:29

Mirko Alilovic könnyed továbbjutásra számít

Veszprém - Nem becsüljük le a Zaporozsjét, de számunkra a legfontosabb, hogy különösebb problémák nélkül kivívjuk a továbbjutást, és bebiztosítsuk helyünket a legjobb nyolc között. Mirko Alilovic, az MVM Veszprém kapusa mondta mindezt, akivel a továbbjutásról és a BL-ről beszélgettünk.

B. Virág Rita

A horvát Mirko Alilovic fantasztikusan szerepel az idei évadban, minden komolyabb ütközeten parádésan védett, igazi vezéregyénisége a magyar bajnoki címvédőnek.

- Tavaly nagyon sok problémával küzdöttem, mentálisan és fizikálisan egyaránt. A vállam állandóan sérült volt. Ráadásul Roli (Mikler Roland - a szerző.) elképesztő formában volt, érthetően ő kapott több lehetőséget. Szerencsére azonban sikerült kilábalnom a gödörből, és az idei szezonban már minden a helyére került - magyarázta a kapus.

(Fotó: Penovác Károly)

Miután a Veszprém már idegenben megnyugtató előnyt szerzett az ukrán Zaporozsje ellen a BL-nyolcaddöntőben (24:29), ezért érthető, hogy Alilovic is már kissé előretekintett:

- Természetesen nem becsüljük le az ukránokat, de azt mindannyian tudjuk, hogy a Zaporozsje nem tartozik Európa top csapatai közé. Szeretnénk minden gond és probléma nélkül kivívni a továbbjutást. Úgy gondolom, a következő körben, a négy közé jutásért már sokkal nehezebb dolgunk lesz a Vardar Szkopje ellen.

Ugyan a macedónok még nem jutottak tovább, de az első meccs eredménye alapján minden esélyük megvan, hiszen a Wisla Plock otthonában értékes 30:30-as döntetlent értek el.

- Az idén eddig kétszer találkoztunk a Szkopjéval és mindkétszer ikszeltünk ellene. De az is igaz, hogy számunkra egyik SEHA-Liga meccs sem volt olyan fontos, mint az a párharc, ami a BL-ben vár ránk. Szerintem a mi csapatunk sokkal jobb és, ha más motivációval lépünk parkettre, akkor nem hiszem, hogy a Szkopje meg tud minket állítani - nyilatkozta a hálóőr, aki azt is hozzátette, minden adott, hogy bejussanak a Final Fourba és ott jó eredményt érjenek el. A csapat meghatározó egyéniségei mind nyerő típusú játékosok, akik azoknak is utat mutathatnak, akik még nem emelhették magasba a BL-trófeát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!