Sport

2016.04.05. 07:35

Kockázatos döntetlen: nagyot küzdött az 1. FC Veszprém az egy pontért

Veszprém - Kockáztatott és bejött: kétgólos hátrányból állt fel és szerzett pontot az Aramis ellen az 1. FC Veszprém NB I-es futsalcsapata, amely a rájátszás felsőházában folytathatja.

B. Virág Rita

1. FC Veszprém-Aramis

2:2 (0:1)

Veszprém, 500 néző. 1. FC Veszprém: Sárdi - Tatai, Bognár, Gulyás, Gunther. Csere: Finta, Németh, Tar, Vas, László. Edző: Madarász János. Aramis SE: Soós - Szeghy, Sajbán, Roni, Fekete. Csere: Korozmán, Farsang, Ábel, Pál, Pap, Boznánszky, Csopaki, Agrizzi. Edző: Frank Tamás.

Gólszerzők: Tar a 36., Tatai a 38., ill. Fekete a 17., Farsang a 27. percben.

A veszprémi futsalosok három hónapos szünet után játszottak újra hazai közönség előtt. A vendég Aramis számára különös fontossággal bírt a találkozó, hiszen egy esetleges győzelemmel a rájátszást a felsőházban folytathatták volna. Az FCV viszont az eredménytől függetlenül ötödikként jutott tovább a legjobbak közé. Madarász János nem volt könnyű helyzetben: a meccs előtt kidőlt a sorból Boromisza Gábor, aki a derbi előtt belázasodott.

Egyenlő erők küzdelmét láthattuk az első tíz percben, inkább mezőnyben folyt a játék. Madarász edző időkérését követően azonban meg-élénkült a hazaiak játéka, Tatai iramodott meg a bal oldalon, beadását a kapu elől vágták ki a védők. Aztán a 12. percben Tar szerzett labdát a félpályánál, balról, 10 méterről lövésre szánta el magát, a nagy erejű löket a kapufán csattant. A következő veszprémi támadás végén Tar és Németh játszott össze, a vendégek kapusa nagyot védett. A túloldalon Sárdi is bemutatott egy bravúrt, de a következő vendégtámadásnál már tehetetlen volt: a 17. percben Vas került helyzetbe, ám eltotojázta a lehetőséget, a kontrából viszont Fekete jobb oldalról kilőtte a bal alsó sarkot, 0:1.

Az 1. FC Veszprém csapatkapitánya, Tatai József (sárga felsőben) igazi vezérként küzdött
Fotó: Balogh Ákos

A második játékrészre felpörögtek az események. Tatai helyzete után a 27. percben Roni jobbról élesen vágta középre a labdát, az érkező Farsang be is vágta, 0:2.

Ezután mindkét oldalon több lehetőség is adódott, majd a Veszprém mindent egy lapra feltéve lehozta kapusát. Az emberelőnyben több ziccert és kecsegtető helyzetet kidolgoztak a hazaiak. Aztán a 36. percben Tatai passzolt keresztbe a bal oldalon lendületből érkező Tar elé, aki megszerezte a szépítést, 1:2.

Két perc múlva Bognár jobbról a lábak között Tatai elé passzolt, aki az üres kapuba gurított, 2:2.

A hátralévő időben az Aramis hozta le kapusát, ám több gól már nem esett. Igaz, Sárdi majdnem a mennybe ment, amikor nagyot védett, majd az üres kaput megcélozva a kidobása a kapufán csattant.

Az Aramis kiesett a felsőházból

Madarász János: - Minden idők legunalmasabb alapszakaszán vagyunk túl, de a lényeg, hogy a felsőházban folytatjuk. Remélem, elkerülnek minket a sérülések, betegségek, és minél több örömet tudunk szerezni lelkes közönségünknek.

Frank Tamás: - Jó és izgalmas meccsen igazságos döntetlen született. Ezzel az iksszel azonban bizonyosan nem jutunk a legjobb hat közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!