Sport

2016.04.09. 18:25

Vereséggel debütált Sabate

Igen kiélezett, és közönség szórakoztató mérkőzésen csak a hajrában tudta legyőzni az olimpiai- és világbajnok Franciaország Magyarország legjobbjait a férfi kézilabda-mérkőzésen.

B. Virág Rita

Franciao.-Magyaro.

28:25 (13:13)

Toulon, 1500 néző. V.: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák). Franciaország: Omeyer, Gérard (kapusok), Abalo 1, Accambray, Dipanda 1, Fabregas 1, Honrubia, L. Karabatic, Kounkoud, Mahé 5 (3), N'guessan 3, Narcisse 2, O. Nyokas 3, Porte 4, Remili 6, Sorhaindo 2. Szövetségi kapitány: Claude Onesta. Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 8, Balogh 1, Bánhidi 3, Bóka, Császár, Harsányi, Ilyés 2, Iváncsik G. 1, Iváncsik T. 4 (3), Jamali, Lékai 6, Nagy K., Schuch, Zubai. Szövetségi kapitány: Javier Sabaté.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/3.

A világbajnoki selejtezőre készülő magyarok csapatkapitányukat Nagy Lászlót nélkülözték, aki kisebb térdsérülése miatt nem tartott a csapattal. A franciáknál több hiányzó is akadt, de a klasszis Nikola Karabatic személye mindenképpen meghatározó volt.

Parádésan kezdett a megújított, de semmiképp nem megfiatalított, magyar válogatott, hiszen Ancsin vezérletével 5:2-re elhúzott. Aztán emberhátrányba kerültek a mieink és a franciák egyenlítettek (5:5).

Az egyenlő állás egyáltalán nem szegte kedvét a magyaroknak és rövid időn belül újra tetemes előnyt harcolt ki a vendég együttes (5:10). Sajnos ezt követően kissé megtorpant a magyar csapat, több hiba csúszott a védekezésbe és a támadójátékba is, így 13:13-as döntetlennel vonultak a küzdő felek a pihenőre.

A magyar férfi kézilabda válogatott (a labdával Zubai Szabolcs) remek felkészülési mecscet vívott az olimpiai bajnok franciákkal
Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

A szünet után gyorsan vezetést szereztek a gallok, a mérkőzés során először (14:13), azonban nem sokáig örülhettek, mert a továbbra is szenzációsan védő Mikler, valamint Lékai remek góljaival néhány perc múlva megint a vendégek vezettek (16:18).

Onesta próbálta felrázni övéit, s az időkérést követően Remili sorozatban három gólt szerzett, amellyel nemcsak egyenlített, hanem fordított is a hazai alakulat. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a franciák nem tudtak elhúzni, a magyarok rendre egyenlítettek, így érkeztünk el a hajrához.

Fazekas és Omeyer érkezett a kapuba az utolsó percekre. Az izgalmas végjátékban Sorhaindo nagyon fontos gólt jegyzett (27:25). Ugyan Jamali megpróbált egyenlíteni, de Omeyer védte a próbálkozását, aztán Nyokas utolsó másodpercben szerzett találatával háromra nőtt a különbség.

A magyar együttes végig igen szervezetten, és jól kézilabdázott, csak a hajrá döntött az olimpiai címvédő javára. Mindenesetre igazán biztató a franciák ellen mutatott teljesítmény és bár Javier Sabate szövetségi kapitány vereséggel debütált a magyar kispadon, még sincs panaszra oka, hiszen tanítványai lényegesen jobb teljesítményt produkáltak, mint a januári Európa-bajnokságon látott magyar válogatott. Összességében tehát ez a teszt mérkőzés jól szolgálta a felkészülést a júniusi szerbek elleni vébé-selejtezőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!