Sport

2016.05.26. 17:20

Kihívás napi sikerek

Idén négy település csatlakozott megyénkből a Kihívás napja elnevezésű mozgalomhoz, amelyek nem teljesítettek rosszul a kategóriájukban.

Kekk Sára

Kertán reggel fél nyolckor tartották a megnyitót, majd az óvodások biciklivel vagy motorral, az iskolások pedig futva mentek intézményükbe, míg a szőciek 7.45-kor közös sétával és reggeli tornával nyitották a napot, majd sorversenyek következtek. Küngösön és Alsóörsön délután kezdődtek a programok, amelyek között foci, tollaslabda, röplabda, lovaglás, trambulin, kosárlabda, íjászat szerepelt, illetve Küngösön újdonságként a rókavadászattal és a falusi gombakereséssel is készültek.

Az alsóörsi programon a legkisebbek is bringára pattantak
Fotó: Penovác Károly

Az első kategória győztese - amelybe Alsóörs, Kerta, Küngös és Szőc is tartozik - a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandrás lett, míg az iskolák versenyében a legaktívabb tanintézmény, a Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola Vállaji Tagintézménye diadalmaskodott. Megyénkből Kerta a 8., Küngös a 11., Szőc a 13. helyen állt a tegnap esti utolsó jelentésnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!