Sport

2016.07.22. 12:33

Ten-Shin-Kai 8.nyári tábora

Ismét hazánkba látogatott Michael Narey 8. danos aikidó mester. Az egy hetes edzőtábort Balatonfüreden tartották, július 4 és 10. között, a Pannon Harcművészeti Akadémia égisze alatt.

Habár az aikidó évezredes hagyományokra tekint vissza, alapítása csak a 20. századhoz köthető. Így lehetséges az, hogy a jelenleg 75 éves mester az alapító Ueshiba Morihei családjától tanulta az aikidót.

A Balatonfüredi rendezvényen hatvanan vettek részt. Több országból  (Lengyelország, Ukrajna és Bulgária) és az ország több városából (Budapest, Békéscsaba és Pilismarót)  érkeztek a harcművészek.

Ritterodesz Adrián, a házigazda egyesület szakmai vezetője, elmondta, hogy a szeminárium célja nemcsak a tanulás és fejlődés volt, hanem a közösség építése is. Aki tehát szeret aikidózni most egymást segítve, kellemes hangulatban tehette ezt meg. Az edzések mellett ugyanis más izgalmas és színes programokat is szerveztek az aikidókáknak.

A hetet kyu és dan vizsgákkal zárták. Ennek során a Pannon Harcművészeti Akadémia tagjai újabb övfokozatokkal gazdagodtak, habár az öv színe egyesek esetében már nem változott, ugyanis a fekete öv (azaz dan) 2., 3., és 4. fokozatát szerezték meg. A vizsgák során Ottó Antal 3. dan fokozatot kapott. A 66 éves harcművész 54 évesen kezdett aikidózni, azóta páratlan elkötelezettséggel halad előre az úton. Kiváló példa arra, hogy a mozgást elkezdeni soha nem késő.

Kaveczki Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!