Sport

2016.09.11. 16:52

Egy gól döntött az Úrkút-Pápa fociderbin

Úrkút – Érdekes, feszült meccset hozott az ősz derbije, amelynek az elején a vendégek edzőjét, a végén a hazaiak játékosát állították ki.

Horváth Gábor

Úrkút SK-Perutz FC 0:1 (0:0)

Úrkút, 300 néző. V.: Szalai. Úrkút SK: Kádár - Kuti (Keller), Lang, Pávlicz (Sáringer), Takács, Czaha, Marics M., Márton, Imre, Tróbert, Garai. Edző: Garai Péter.

Pápai Perutz FC: Simon - Venczel, Baldauf (Barth), Somogyi, Iványi (Horváth Á.), Barcsa, Bolla, Kovács Sz., Szép, Horváth T., Szalai (Györkös Z.). Edző: Marton Miklós.

Gólszerző: Györkös Z.

Kiállítva: Lang (92., Úrkút Sk).

Küzdelem volt, játék viszont alig az ősz derbijén. A Pápa (sárga mezben) elvitte a pontokat Úrkútról Fotó: Penovác Károly

A rangadó az, amikor akkor is a bírót szidjuk, ha éppen nekünk fúj. Az Úrkút SK-Perutz FC megye I-es fociderbin hamar kijött a helyzetből adódó feszültség (mindkét csapat száz százalékos mérleggel várta az ütközetet), a vendégek edzője például 15 percet sem töltött a kispadon, Marton Miklóst reklamálásért leküldte a játékvezető.

Ez az első helyzetnél volt, a hazaiak veszélyeztettek először, de ezt követően a Pápa fokozatosan feljebb lépett. Baldauf, majd Iványi és Szép próbálkozott, a lehetőség nagyságához képest gyengén, a lövések nem találtak kaput. Az Úrkút SK szervezetten futballozott, sőt a hajrában helyzete is akadt, Márton fejesét Simon védte. Az első 45 perc kemény párharcokat, sportszerűség határait súroló megmozdulásokat egyaránt hozott, gólt azonban nem.

A második félidő elején Tróbert lövését Simon bravúrral hárította. Nyomtak a hazaiak, s úgy is tűnt, hogy sikerül átvenniük az irányítást, Kuti alig tévesztett célt. A Perutz FC két lövéssel válaszolt, ráadásul a hajrához közeledve – ahogyan várható volt – fáradni látszottak a hazaiak. Ettől függetlenül a 83. percben Keller eldönthette volna a pontok sorsát, lövése után sokan már gólt kiáltottak.

A helyzet kimaradt, s ahogyan ilyenkor lenni szokott, a másik oldalon gól született. Szép vitt szépen végig egy kontrát, majd a beadás után Györkös kotorta a hálóba a labdát, 89. perc: 0:1.

A mérkőzés feszült hangulatban ért véget, Lang kapta meg második sárga lapját, az Úrkút hiába próbálkozott a végsőkig, nem sikerült egyenlítenie.

Csalódást keltő játékot hozott az ősz derbije, amelyen küzdelem volt, játék kevés. A hazaiak az egy pontra rászolgáltak volna, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

Garai Péter: - Minimum az egy pontra rászolgáltunk volna. Kritikán aluli játékvezetés.

Marton Miklós: - Igazi játék nem tudott kialakulni, ebben a bírók főszerepet vállaltak.

Jók: Marics, Márton, ill. Simon, Kovács.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!