Sport

2016.11.04. 16:17

Füred kontra Tihany: közel húsz év után!

A Veszprém megyei foci egyik legérdekesebb és legizgalmasabb szomszédvári rangadója következik az első osztályban. Közel húsz év után találkoznak újra a felek.

Horváth Gábor

BFC-Tihanyi FC

Az előző szezonban még két osztály választotta el a csapatokat: a Balatonfüredi FC az NB III-ban, a Tihanyi FC a megye II-ben szerepelt. Előbbi aztán kiesett, utóbbi pedig bajnok lett, így a sors úgy hozta, hogy ismét szomszédvári derbin találkozhatnak a felek.

Nem mondanánk, hogy nagy múltú ez az összecsapás, de az helytálló, hogy minden alkalommal izgalommal és (jórészt az egymás közti játékosmozgások miatt) feszültséggel teli, azaz vérbeli rangadó.

Legutóbb közel húsz éve rendeztek Füred-Tihany hi-vatalos meccset, akkor az NB III-ban csaptak össze a felek. A mostani találkozónak kü-lön rangot ad, hogy mindkét együttes igen jól szerepel. A fürediek veretlenül vezetik a tabellát, a tihanyi csapat pedig az ötödik helyen áll, az újonc hatodik forduló óta nem talált legyőzőre.

A tihanyiak (fehér mezben Gál Krisztián) azt ígérik, nem adják olcsón a bőrüket a Balatonfüredi FC otthonában
Fotó: Penovác Károly

Beszédes Sándor, a Balatonfüredi FC szakvezetője:

- Aki nem idevalósi, nem éli úgy meg a rangadó jelentőségét, mint a helyiek, de benne van a levegőben az, amit a vezetők, a szurkolók és a támogatók éreznek, s ez természetesen hat ránk is. Normál ritmusban végeztük a héten a munkát, mi mindenki ellen komolyan készülünk, hiszen kiélezett a bajnoki verseny, nem hibázhatunk. Tiszteletben tartjuk azt a lendületet és csapatmunkát, amellyel a tihanyiak versenyeznek, a tabella is mutatja, hogy jól végzik a dolgukat. Sajnos mi nem számíthatunk az eltiltott Sergő Mártonra, valamint Hahn Gergőre, de bízom benne, hogy az eddig kevesebb szerepet kapó játékosok még nagyobb elszántsággal dolgoznak, és élnek a lehetőséggel.

Lukács István, a Tihanyi FC szakvezetője: - Teljesen mások a céljaink, mint a Fü-rednek, de nem adjuk olcsón a bőrünket, mindent megteszünk a jó szereplés érdekében, ennyit ígérhetünk. Jobban fekszik nekünk, ha jó csapat ellen kell játszanunk, kérdés, meddig bírjuk erővel. Emellett a helyzetkihasználás is döntő lehet. Csapatunk fiatal, ha kicsit rutinosabbak leszünk, merészebb céljaink is lehetnek. Különösebb dologgal nem készülünk, tudjuk, mik vetélytársunk erősségei, igyekeztünk ez alapján gyakorolni. Reméljük, jó hangulat és sok néző lesz. Keretünkben a héten hárman bajlódtak sérüléssel, bízom benne, hogy közülük legalább ketten tudják vállalni a játékot.

Ami a forduló további programját illeti, akadnak még érdekes párosítások. A második helyen álló Perutz FC a negyedik Ajka Kristály otthonába látogat, a pápaiak az esélyesek, de biztosan izzasztó, kemény összecsapás vár rájuk. A harmadik Úrkút is idegenben szerepel, Magyarpolányban, ahol hasonló lesz a helyzet, mint Ajkán. A Várpalotai BSK- Balatonalmádi SE, valamint az Ugod SE- PV Öskü FC meccs háromesélyes, a sereg-hajtó pétfürdőiek pe-dig most megragadhatják a veszni látszó fejsze nyelét, egy sikerrel kapaszkodhatnának a mezőnyhöz - a Csetényt fogadják.

A forduló műsora, szombat, 13.30: Várpalotai BSK-Balatonalmádi, Fűzfői AK-Gyulafirátót, Ajka Kristály-Pápai Perutz FC, Balatonfüredi FC-Tihanyi FC. Vasárnap, 13.30: Péti MTE-Csetény, Zirc-Dudar–Devecser, Magyarpolány-Úrkút SK, Ugod SE-Öskü FC.

A játéknap pontos programja

A megye I 13. fordulójának programja, szombat, 13.30: Várpalotai BSK– Balatonalmádi SE, Fűzfői AK–Gyulafirátót, Ajka Kristály–Pápai Perutz FC, Balatonfüredi FC–Tihanyi FC. Vasárnap, 13.30: Péti MTE–Csetény, Zirc- Dudar–Devecser, Magyarpolány– Úrkút, Ugod– Öskü.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!